20 jaar Passaat

El Calafate

El Calafate is de uitvalsbasis voor het bezoek aan de gletsjers. De Perito Moreno Gletsjer is de bekendste.
Deze immense gletsjer is een van de weinig groeiende gletsjers in de wereld. Een ieder die hier geweest is, is onder de indruk van de enormiteit van deze gletsjer en het spektakel van de afbrekende ijsmassa’s zo groot als voetbalvelden.

Er zijn veel excursies naar de gletsjer Perito Moreno en het omliggende park , maar de excursie georganiseerd door Hostal Alberque verdient een aparte aanbeveling. Nadeel is dat je deze enkel zelf ter plaatse kunt reserveren. Men vertrekt vroeg in de ochtend met een kleine bus, zodat men de grote massa voor is bij de gletsjer.Tijdens de rit er naar toe wordt er regelmatig gestopt voor de vele uitzichtpunten en krijg je in het Engels een prima uitleg. Tevens heeft men een leuke en mooie wandeling langs de gletsjer met mooie uitzichten, waar niet veel mensen komen. bij voldoende deelname kun je met een kleine boot vlak langs deze gigantische ijsmuur varen, zeer spectaculair. Degenen die in dit leuke hostal verblijven kunnen het bij het inchecken direct aangeven dat men met deze excursie meegaat.

De andere gletsjers die de moeite waard zijn, zijn onder andere de Upsala-gletsjer, de Spegazinni en Onelli-gletsjer. Deze gletsjers kun je per boot bezoeken. Je vertrekt vroeg in de ochtend naar Puerta Bandera, van daar vertrekt de boot richting Upsala-gletsjer, waar je na twee uur varen aankomt. Vanaf de boot zie je de grootste gletsjer van het park en face. Vervolgens vaar je door naar de Spegazinni-gletsjer en de Onelli-gletsjer, alwaar je van boord gaat voor een korte wandeling naar de Baai van Onelli. Deze baai ligt helemaal vol ijsblokken, die van de Onelli-gletsjer zijn afgevallen! Het is een mooie tocht, waar je reusachtige ijsblokken zult passeren die ronddrijven in Lago Argentino. Deze tocht staat ook bekend als de Upsala Convencioneel.

Een andere tocht is naar de Upsala-gletsjer met een andere boot. Je vaart dan gelijk aan bovengenoemde richting de Upsala-gletsjer, alwaar je de Upsala-gletsjer van dichtbij gaat aanschouwen. Vervolgens ga je met de boot niet naar de andere twee gletsjers, maar vaar je naar de Estancia Cristina. Deze estancia ligt midden in een zeer ongerept natuurgebied vol met oeroude Patagoonse bossen. Bij aankomst bij de estancia staan er jeeps op je te wachten die je in een tijdsbestek van rond de veertig minuten naar een veel hoger gelegen uitzichtspunt brengt, vanwaar je bij goed weer, een compleet uitzicht hebt op de Upsala-gletsjer van boven. Na deze bezichtiging rij je weer terug naar de estancia, alwaar er een echte Argentijnse asado ( barbecue ) met vooral lamsvlees wordt voorbereid. Na deze maaltijd volgt nog een korte rondleiding op de estancia zelf, waarna je weer terug vaart richting Calafate.

Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.