20 jaar Passaat

Molinos

Molinos is een aardig plaatsje ( 500 inwoners) halverwege de zeer mooie route van Salta naar Cafayate op de beroemde Ruta 40, de weg die van het uiterste noorden naar het zuidelijkste puntje van Argentinie - Ushuaia - gaat en langs de Andes loopt. In Molinos gebeurt niet veel en dat is ook gelijk de charme van deze plek met zijn zeer karakteristieke en mooie kerk. Dit is het land van de boerderijen en gaucho’s en de ’way of life’ is hier door de eeuwen heen niet veel veranderd..
De enige manier om in Molinos verzeild te geraken is met een huurauto en dat is zeer de moeite waard daar de spectaculaire Ruta 40 van zowel van of naar Cachi ( ook een erg leuke plek om te verblijven, zie voor meer info aldaar) als vanaf Cafayate ( wijngaarden en bodega’s) . Je rijdt vanaf Cachi door een bergstreek met kale maar kleurrijke bergen waar de begroeiing voornamelijk bestaat uit enorme cacti die soms meer dan 5 meter hoog kunnen zijn. Deze cactussoort groeit slechts enkele centimeters per jaar, dus sommige cacti zijn meer dan 200 jaar oud!
De weg is voornamelijk onverhard maar goed begaanbaar en het landschap wisselt regelmatig en je rijdt vanaf Molinos naar Cafayate door verschillende Quebrada’s ( kloven/canyons) waarvan de Quebrada de las Flechas en Valles Calchaquies de twee mooiste zijn en je komt dan uiteindelijk uit in Cafayate of Quilmes, zie voor meer info over deze plaatsen bij Cafayate. 

 

 

 

Lees meer

Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.