20 jaar Passaat

Chilecito

Dit oasestadje gesticht in 1715 door de Spanjaarden heeft door een uitgebreid irrigatienetwerk vele olijf- en wijngaarden, De bekende La Rioja wijn komt hier vandaan. Maar vroeger, was een van de belangrijkste inkomstenbron de mijnbouw. Om het koper, zilver en goud uit de La Mejicana mijn hoog in de bergen naar het dal te krijgen, werd in 1903 een kabelbaan aangelegd van meer dan 4,5 kilometer en tot een hoogte van 4600 meter!

Deze unieke kabelbaan wordt niet meer gebruikt, de mijn is niet meer rendabel. Het hoofdstation in Chilecito is te bezichtigen, evenals een alleraardigst museumpje waar je veel gereedschap en machinerie uit die tijd kunt zien. De mijn, plus een aantal stations onderweg, zijn overigens ook nog te bezoeken. Vanuit Chilecito kan je vrij eenvoudig per huurauto Talampaya NP bezoeken, een bijzondere rode klif midden in de woestijn.

Lees meer

Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.