20 jaar Passaat

Peninsula Valdes

Valdez is door de beroemde naturalist, filmer en duiker Cousteau bekend geworden over de gehele wereld. Hier kun je vele verschillende maritieme dieren als walvissen, pinguïns, zeeolifanten en zeeleeuwen van vrij dichtbij zien!
De walvissen, welke je met kleine bootjes tot zeer dichtbij kunt benaderen, is een van de meest indrukwekkende schouwspelen die er in PatagoniĀe te zien zijn. Iedereen heeft een goed zicht op de walvissen op deze bootjes en het is werkelijk imponerend om deze enorme reuzen van zo dichtbij te zien. De walvissen gebruiken deze baai als kraamkamer en als hun jongen groot en sterk genoeg zijn, keren ze terug naar de open zee. De dieren schijnen het niet erg te vinden en blijven rustig rondom de bootjes zwemmen. Sommige dieren, vooral de jongeren zijn soms nieuwsgierig en kunnen tot zeer dichtbij komen.
Ook de vele zeeolifanten kun je van dichtbij benaderen. Ze liggen heerlijk te zonnebaden en storen zich niet aan mensen. Ook voor deze dieren geldt dat zij hun jongen grootbrengen en zogen totdat ze weer naar volle zee kunnen. De jonge mannetjes die vaak schijngevechten houden terwijl de rest van de kolonie het aan zich voorbij laat gaan en geniet van de zon.
De zeeleeuwen zijn enkel te bekijken vanaf een klif, omdat de mannetjes soms behoorlijk agressief en territoriaal kunnen zijn. Vanaf de klif heb je een mooi totaal overzicht op deze dieren.
Tijdens het rijden over Peninsula Valdez naar deze plaatsen, kom je onderweg ook nog allerlei andere dieren tegen als, guanaco’s, Patagonische haas, vos, nandu’s, gordeldier en soms ook nog flamingo’s.

Een excursie naar de pinguïns kolonie in Punta Tombo neemt ook een dag in beslag en op de terugweg kun je uitstappen in Trelew, vanwaar je door kunt vliegen naar andere plaatsen in Argentinië.
De pinguins die hier voorkomen zijn de Magellannic pinguins en zij broeden hier. Je vindt hier vele holen waar deze dieren hun nest in maken. Sommige nesten kom je meer dan 2 kilometer uit de kustlijn tegen. Elke dag waggelen deze beesten naar de zee en weer terug en op sommige plaatsen lijkt het wel een snelweg van pinguïns! De kolonie hier in Punta Tombo is een van de grootste en alles is afgesteld op het gemak van pinguïns, de mensen zijn degenen die zich hier niet vrij kunnen bewegen.
Je verblijft een paar uur en je kunt dit alles op je gemak bekijken, en het is zeer de moeite waard. Je kunt aan deze excursie ook nog een bootafvaart vastplakken om dolfijnen te zien.

Wanneer zijn welke dieren te zien:

Zeeolifanten en zeeleeuwen: gehele jaar
Pinguïns: half september tot en met half april
Walvissen: begin juni tot en met eind november
dolfijnen: gehele jaar.
Vogels en de landdieren, guanaco, nandu e.d. zijn het gehele jaar te zien

Er zijn grofweg 2 manieren hoe je dit allemaal kunt gaan zien en doen. Je verblijft in Puerto Madryn en maakt vanuit daar per groepsexcursies ( meestal max 20 personen ) de tochten naar Peninsula Valdes ( walvissen, zeeolifanten en zeeleeuwen ) en Punta Tombo ( pinguines en dolfijnen ). Dit gaat per minibus met een gids. Voordelen, je hoeft niet zelf te rijden ( ruim 1000 km ) en niet te verkassen van hotel. Ook hoef je niet uit te zoeken, waar je moet zijn, de gids regelt het allemaal voor je.
De tweede manier is per huurauto. We raden dan aan om te overnachten op Peninsula Valdes ( Piramides ) en in Trelew, zodat je het aantal te rijden uren per dag redelijk verdeeld. Je moet er wel rekening mee houden dat je in totaal  meer dan1.000 km rijdt in min of meer 2,5 dag. Dat is best veel, maar de dagen zijn hier lang, het is vroeg licht tot 's avonds laat. Je kunt het dus wel redelijk spreiden. 

Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.