20 jaar Passaat

Esteros del Ibera

Dit is een natuurpark wat voor groot gedeelte uit moerassen bestaat en een groot meer waar drijvende veeneilanden in zijn ontstaan die werkelijk bol staan van de vele dieren en vogels die je hier zult spotten. Op deze zeer drassige eilanden vol met planten en bloemen zijn eeuwenlang geen mensen geweest en de dieren hebben dan ook geen enkele angst voor mensen. Zelfs dieren als capibara’s en kaaimannen blijven gewoon zitten als je ze benadert in je bootje en je kan ze tot zeer dichtbij naderen ( tot ongeveer een meter afstand ! ) Het is na de Pantanal in Brazilie het grootste zoetwaterbassin van Zuid Amerika met een zeer grote diversiteit aan wildlife
De flora en fauna zijn in dit gebied uniek te noemen. Er komen niet veel bomen voor en dat vergroot de kans op het zien van het talrijke wild enorm. Bijzondere dieren die hier voorkomen zijn de kaaiman, anaconda’s, gordeldieren, reuzenotters, capibara’s en verschillende soorten herten. Het zeldzame moerashert wordt hier nog vrij vaak gezien. Uitzonderlijk dier wat hier voorkomt, is de manenwolf en d jaguar, die een aantal jaar geleden geherintroduceerd is. Verder zal je tijdens je excursies in dit waterrijk gebied vele verschillende vogels tegenkomt. Er zijn meer dan 350 verschillende vogelsoorten gespot en voor vogelliefhebbers is dit dus ook een waar paradijs. Veel vogels die op doortocht zijn tijdens hun migratie, verblijven hier een aantal dagen om op krachten te komen.

De excursies die hier ondernomen worden zijn bootexcursies over het meer in kleine bootjes en paardrijtochten van ongeveer 2 uur. Andere excursies die hier gedaan kunnen worden ( afhankelijk in welk hotel je verblijft ) zijn, jeeptours, cultureel uitstapje ( bezoek origineel cowboyhuis, welke als zodanig nog steeds in gebruik is ) en wandeltochten door het moerasgebied.

Maar zelfs als je door het dorpje en de landerijen er omheen wandelt, kom je al heel veel wild life tegen, zie de presentatie hieronder

Lees meer

Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.