20 jaar Passaat

Salta

Salta heeft een van de mooiste Plaza’s in Argentinië wat een bezoek aan dit gezellige stadje al waard is. Daarnaast heeft het een zeer rijk versierde en opvallende kerk, een van de bekendste in Argentinië Verder heeft het een mooie en leuke markt en is het beginpunt van de Tren a Las Nubes; vrij vertaald de 'Trein naar de Wolken'. Deze treinrit gaat door een prachtig bergwoestijn landschap met ongekende felle kleur en gesteenten en eindigt op een hoogte van rond de 4500 meter. Het eindpunt is een 63 meter hoge spoorbrug over een dal, ooit een technisch wonder daar dit in het begin van de vorige eeuw is aangelegd. Het nadeel is dat je dezelfde route weer terug volgt en het een lange dag is (16 uur minimaal).

Een naar ons idee, leuker alternatief is met een huurauto, type 4 wheeldrive waar je het mooiste gedeelte van de treinreis ook doet en dan afbuigt naar de Altiplano (Puna genaamd hier) en via een zoutmeer en grillige landschappen en via sfeervolle plaatsjes als Humahuaca weer terug keert naar Salta. Deze tochten duren 1 of 2 dagen en er zijn ook langere expedities mogelijk.

Het is uiteraard ook mogelijk om hier een gewone auto te huren en op pad te gaan door deze mooie streek. Er zijn verschillende routes denkbaar die eenvoudig met een gewone personenauto gedaan kunnen worden. Je kunt per auto een spectaculaire route volgen door grillige kloven (quebradafs) naar het zuiden via Molinos naar Cafayate, de wijnstreek met veel beroemde wijnen, of naar het noorden gaan en zoutvlaktes, multicolor bergen en kleine indiaanse nederzettingen bezoeken in zeer mooie omgeving. Zie bij Salta Self drives voor de mogelijkheden !
Lees meer

Bekijk de slideshow(s)Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.