20 jaar Passaat

Cachi

Aan de voet van de machtige Nevado del Cachi Vulkaan ( 6380 meter hoog) ligt dit sfeervolle stadje van 1500 zielen, veelal van indiaanse afkomst. Het is gesticht in 1694 en het heeft een mooie centrale plaza, met een attractief kerkje met zijn typerende klokkentoren uit de 18de eeuw, waarvan het plafond gemaakt is van cactushout.

Rondom de plaza liggen nog meer oude gebouwen in koloniale stijl. Er is ook een klein en goed museum en de omgeving is hier prachtig. Je zou hier gerust een dagje extra kunnen verblijven om alles te verkennen.

De route naar Cachi toe vanaf Salta is een zeer afwisselende. Zodra je het asfalt achter je hebt gelaten en je de bergen in trekt, krijg je het ene na het andere prachtige landschap voor geschoteld en rijdt je over de legendarische Ruta 40.

Het eerste gedeelte gaat door een bergstreek met rode aarde en groene cactussen, daarna is het weer klimmen en over de pas kom je op een hoogvlakte met een wonderschoon uitzicht op de grillig rotsen van het nationale park Los Cardones. Dit park staat bekend om zijn enorme grote Candelabra Cacti die wel 6 meter hoog kunnen zijn. Omdat deze cactussoort langzaam groeit, zijn dergelijke cactussen meer dan 300 oud! De weg vervolgt over de hoogvlakte ( ongeveer 2500 meter) en is hier voor 10 kilometer kaarsrecht. Langs de weg kom je uiteraard vele cacti tegen en zal je er ongetwijfeld een aantal zien bloeien. Het laatste stuk naar Cachi gaat weer over een asfaltweg. Deze route is met een gewone personenauto te doen en gaat voor een groot gedeelte over onverharde gravelwegen.

Vanaf Cachi naar Cafayate is ook zeer de moeite waard. Het eerste stuk gaat door glooiende groene valleien met rode bergen. Dit is het land van de grote boerderijen die tot niet zo lang geleden opereerde als hacienda’s.

Lees meer

Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.