20 jaar Passaat

Esteros del Ibera

Casa Santa Ana

Casa Santa Ana

Dit kleine charmante hotel ligt aan het meer in een enorme tuin. Het is gebouwd in de lokale stijl met veranda's en heeft slechts 6 kamers. De kamers zien er wat simpel uit, zijn ruim en hebben een leuke badkamer. De centrale plek in dit hotelletje is een zeer sfeervolle en gezellige huiskamer, ingericht met veel lokale voorwerpen en (antieke) meubelstukken. Verder vind je hier banken en zelfs een hangmat. Ook is in deze huiskamer een bar en een gedeelte waar de maaltijden geserveerd worden, die overigens van goede kwaliteit zijn. In de enorme tuin rondom het huis, is een klein zwembad te vinden alsmede zitjes. Langs de oevers van het meer zijn meerdere uitkijkposten met dak geplaatst, vanwaar je vele vogels kunt spotten. Deze locatie is een waar paradijs voor vogelspotters. Ook in de tuin zijn vele vogels te spotten, want een gedeelte van de tuin, wordt weinig gemaaid en in dat gedeelte vinden vogels juist hun voedsel. Deze lodge is zondermeer een aanrader voor vogelliefhebbers. Het hotel organiseert uiteraard ook diverse excursies naar Esteros del Ibera, zoals boottochten, avondwandeltochten, paardrijtochten etc. etc. In overleg met ons, kan je bepalen welke boot-, paard- en of wandeltochten je daar gaat maken. Wij raden de twee boottochten  MInnay stroom en de avondboottocht ten zeerste aan.
Irupe Lodge

Irupe Lodge

Deze zeer comfortabele lodge wordt gerund door een Zwitserse en haar Argentijnse man. De lodge heeft slechts 8 kamers en een familie suite, zodat je verzekert bent van de hartelijke en warme aandacht en service. De lodge ligt aan het Ibara meer in een zeer ruime tuin, waar je ook een zwembad in terug vindt. Vanuit de tuin gaat een 20 meter lange steiger het meer in en vanuit daar kan je capibara's zien en kaaimannen een zonnebad ziet nemen. Daarnaast zijn er hier ook vele (water)vogels te spotten.
Er zijn twee verschillende type kamers. 4 standaardkamers die verbonden zijn met het hoofdegbouw. De kamers hebben grote ramen die uitzicht bieden op het Ibara meer. Deze kamers zijn allen verbonden met de bibliotheek/huiskamer/lobby met een grote veranda.De 4 superior kamers zijn allen in een aparte cabines verspreid over de tuin. Elke cabine heeft een eigen woonkamer en veranda, uiteraard met uitzicht op het meer. De badkamer van deze cabines zijn wat luxer en hebben een bad.
Ook deze lodge heeft diverse excursies voor hun gasten, zoals boottochten, paardrijtochten en bezoek aan een authentieke ranche etc. etc.

Hostal Nadereta

Hostal Nadereta

Een heerlijk en stijlvol chalet, welke mooi gelegen is onder de hoge ( en koele ) bomen in een zeer grote tuin. Het is een zeer sfeervol en goed hotel, met leuke kamers, een goed restaurant, aangename veranda met hangmatten en een groot en heerlijk zwembad. Deze lodge was een van de eerste in de regio die openging voor toeristen en kan bogen op een langse staat van dienst. Deze lodge ligt iets vanaf het meer op ongeveer 250 meter lopen. Als er voldoende gasten in het hotel verblijven wordt er in het bijgebouw een grote en traditionele Argentijnse barbecue ( asado ) 's avonds georganiseerd, welke vaak gepaard gaan met dans en muziek. Al met al is dit een van de leukste hotels die we gevonden hebben nabij Estero de Ibera. De excursies die dit hotel organiseert zijn goed, leuk en wat bijzonderder dan de gemiddelde lodge.
Hotel Puerto Valle ( Posadas )

Hotel Puerto Valle ( Posadas )

Deze omgebouwde traditionele boerderij uit 1868 ligt net niet in Esteros del Ibera, maar er net buiten in het noordoosten van het park aan de Parana Rivier, die ook gelijk de grens is met Paraguay. Het voordeel van deze locatie is dat je op een half uur rijden zit van de luchthaven van Posadas en het is dus simpel te bereiken. Deze romantische boerderij ligt in een 14 hectare groot prive park aan de Parana Rivier, die hier zo breed is dat je de overkant niet kunt zien. Langs deze rivier zijn een aantal prachtige cottages gebouwd waar zeer riante kamers in zijn, met zicht op het park en de rivier. Er zijn ook kamers in de oude boerderij zelf te vinden, welke geen zicht hebben op de rivier, maar wel een mooie veranda hebben en zicht op een tuin vol met bloemen. In deze gigantische tuin vind je een zwembad en diverse plekken waar je prima kunt relaxen. Het hotel heeft een gourmet restaurant, een bar en een aantrekkelijke huiskamer waar je bij de openhaard bijv. een goed boek kunt lezen of een glas wijn drinkt en je terugdenkt aan je avonturen in Esteros del Ibera. Dit hotel organiseert uiteraard ook diverse excursies in en rondom het park, als boot- en paardrijtochten. doordat dit hotel op een andere locatie zit, zullen deze excursies iets verschillen tov de andere hotels, maar de fotopresentaties van de excursies geven je toch een vrij goed beeld wat je mag verwachten.
Rincon del Socorro

Rincon del Socorro

Deze authentieke boerderij uit 1896 werd in 2001 ontdekt door de legendarische Douglas Tompkins, die de boerderij opkocht, restaureerde en uitbreide, het vee verhuisde, de hekken liet verwijderen en zo een ruim 74.000 hectare groot en uniek natuurpark stichtte, wat het begin was van het nationale park Esteros del Ibera. Deze originele boerderij die tot in de puntjes is gerestaureerd, is een van de allerbeste en mooiste overnachtingsplekken in en rondom Esteros del Ibera. Het is ook een van de zeer weinige verblijven, midden in het park. Het hotel heeft de grandeur uit de begintijd van de laat 19de eeuw met rondom de boerderij die typerende brede veranda's die voor een aangename koelte zorgen in de hete zomers. Maar dit 5 sterrenhotel heeft nog meer te bieden, een riant zwembad, een uitstekend restaurant, een sfeervolle bar en een gezellige huiskamer met openhaard. Veel van wat men hier serveert in het restaurant komt uit de eigen tuin en kassen, want duurzaamheid staat hier met hoofdletters geschreven. Zo wonen de personeelsleden ook op deze locatie en is er een prive schooltje voor de kinderen. Het mag duidelijk zijn dat door de unieke locatie, het hotel uitstekende excursies organiseert in de omliggende natuur, die uit vele verschillende soorten landschappen bestaan als moeras, palmmangroven, savannes, en verschillende type bossen. Elk landschap heeft uiteraard weer zijn eigen flora en fauna, wat de kans vergroot op het zien van bijzonder wild life.

Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:

Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.