20 jaar Passaat
Calamiteitenfonds SGR ANVR

La Paz

La Paz is gelegen op bijna vier kilometer boven zeeniveau en is de grootste stad in Bolivia. Het is een levendige stad met vele markten, enkele goede musea (bijv. het cocamuseum), vele mooie kerken (van binnen en van buiten), een mooi gelegen kerkhof en een gezellig centraal plein met het presidentiele paleis. De heksenmarkt is de bekendste en leukste markt om rond te dwalen en de bevolking gade te slaan terwijl ze hun dagelijkse inkopen doen. Je ziet vele Aymara vrouwen met hun bolhoeden, felgekleurde omslagdoeken en wijde rokken. Zij verkopen hier allerlei kruiden en voorwerpen die genezing of geluk brengen. Er worden bijvoorbeeld lama foetussen verkocht die je onder een nieuw te bouwen huis kunt begraven. Verder zijn er allerlei talismannen te koop die na aankoop zorgen voor meer succes op het gebied van de liefde, vruchtbaarheid, werk, gezondheid etc. Naast deze heksenmarkt zijn er in La Paz nog veel meer markten. Het centrum van de stad is redelijk klein dus goed te belopen.


Buiten La Paz is veel te bezoeken. Een leuke en interessante dagexcursie vormt een bezoek aan Bolivia’s belangrijkste archeologische vindplaats, Tiahuanaco.Er is nog zeer weinig bekend over deze beschaving, al is wel duidelijk dat deze net als de Inca’s de zon aanbaden. De beroemde ’zonnepoort’is daar het duidelijkste bewijs van.
De hoogste skipiste ter wereld ligt ook vlakbij La Paz. Het ligt op een hoogte van 5300 tot 5500 meter en je hoeft niet te kunnen skiën om hier naar toe te gaan.
Iets buiten La Paz ligt Valle de Luna, een vallei met grillig gevormde rotspieken en mooie uitzichten op de omgeving. Zie verder voor meer informatie bij excursies.

La Paz is als stad verdeeld in twee; La Paz en La Paz ‘El Alto’ met het internationale vliegveld en bijna al een aparte stad te noemen. Het uitzicht naar het centrum van La Paz is schitterend vanaf deze plek want je ziet het centrum 400 meter onder je liggen in een mooie vallei. We raden je niet aan om vanuit Nederland rechtstreeks naar La Paz te vliegen, dit in verband met de hoogte van de stad; de kans is dan groot dat je de eerste paar dagen last hebt van hoogteziekte.

Wat busvervoer betreft is La Paz een goed bereikbare stad en vertrekken en arriveren er constant bussen vanuit alle delen van Bolivia. Oruro is de dichtstbijzijnde stad op ongeveer drie uur reizen. Bussen naar Sucre en Potosi vertrekken vaak ’s ochtends vroeg of ‘s avonds als nachtbus en duren ongeveer een heel etmaal. Je bent in La Paz ook al redelijk dicht bij de Peruaanse grens want in vier uur ben je in Copacabana en drie uur later kun je al in Puno (Peru) zijn.
Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Over Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.