20 jaar Passaat
Calamiteitenfonds SGR ANVR

La Paz

Tiwanaku excursie

Tiwanaku excursie

Er is nog weinig bekend over de Tiwanaku-cultuur, waarvan deze plaats het ceremoniële centrum was. We weten wel dat de Tiwanaku-cultuur lang heeft bestaan; de oudste vondsten dateren uit 2000 voor Christus en het hoogtepunt van de beschaving lag tussen 100 en 700 jaar na Christus. Het rijk strekte zich uit over half Bolivia,zuidelijk Peru, Noord-Chili en Noordwest-Argentinië. De meest bekende constructie in het complex is de zonnepoort. Over het hele terrein staan echter beelden uit deze cultuur verspreid.

De groepstour begint tussen 08,00 en 09,00 uur met het ophalen van de diverse hotels in La Paz. De privé tour start om 08,30 uur. Tegen 10,30 uur bereik je Tiwanaku.
De bezichtiging van de musea en de archeologische ruïnes duurt ongeveer 3 uur. Na de lunch keer je terug naar La Paz, waar de tour rond 15,30 uur eindigt.

Internationaal reisgezelschap of op prive basis.

Downhill biken over de Gevaarlijkste weg ter wereld

Downhill biken over de Gevaarlijkste weg ter wereld

Je wordt per bus van La Paz naar het hoogste punt op de route gebracht: La Cumbre, op 4.700 m hoogte.
Vanaf La Cumbre ga je downhill biken, op een mountainbike van goede kwaliteit, over de Gevaarlijkste Weg ter Wereld naar Yolosa, vlak voor Coroico. Tijdens de tocht van 64 km daal je meer dan 3.600 m in hoogte!
Buiten het downhill deel zijn er slechts een paar kleine klimmetjes en enkele vlakke stukken.
De weg verandert van breed en geasfalteerd in smal en rotsachtig.
Van de droge koude Altiplano daal je af naar de tropische Yungas waar het heet en vochtig is!
Tegen de tijd dat je aankomt in Yolosa zul je moe en verhit zijn. Net buiten het dorp is de plek waar je een late lunch krijgt en een paar uur kunt uitrusten bij een zwembad.
Je word aan het einde van de dag terug naar La Paz gebracht.
Je kunt ook kiezen voor een tweedaagse excursie.

Internationaal reisgezelschap.

Hoogste Ski Piste ter wereld Chacaltaya

Hoogste Ski Piste ter wereld Chacaltaya

Prive halvedag excursie:

Ongeveer 35 kilometer vanaf La Paz ligt de skipiste Chacaltaya. Er staat nog ergens een, ooit uit Zwitserland overgekomen, skilift uit de jaren zestig, maar die is niet meer in gebruik. Deze excursie is eigenlijk niet bedoeld om daadwerkelijk te gaan skiën, maar om te genieten van de schitterende uitzichten die je vanaf de top (5450 meter) van de berg hebt. Ook de vergezichten op weg naar de berg zijn ongekend mooi en de top is redelijk gemakkelijk te belopen vanaf de piste.

De Tour begint om 09,00 uur en tegen 10,30 uur kom je bij de refugio aan, die ski- hut op de Chacaltaya. Je hebt hier 1½ uur de tijd om rond te wandelen. Daarna keer je naar La Paz terug, waar de tour rond 13,00 uur eindigt.

prive dagexcursie Chacaltaya en Maanvallei

prive dagexcursie Chacaltaya en Maanvallei

35 km van La Paz verwijdert bevindt zich op de bergtop van de Chacaltaya de hoogste ski-piste ter wereld.
Met een prive auto zul je tijdens een adembenemende rit over smalle weggetjes en met diepe afgronden tot op een hoogte van 5.352 m worden gebracht.
Tijdens een korte wandeling kun je de top (5.395 m) bereiken.
Wandelen is vermoeiend op deze hoogte, maar het is tevens een goede training.
Vanaf deze hoogte zul je genieten van de schoonheid van de Cordillera Real (Andes-bergketen) en van het wonderlijke landschap van de Altiplano. In de verte zie je La Paz liggen en het Titicaca Meer.

Gedurende duizenden jaren hebben erosie en klimatologische omstandigheden de Maan Vallei gevormd. Op slechts 10 km. afstand van het centrum van La Paz doen zand- en steenformaties van spitse rotsen aan een maanlandschap denken.

De tour begint om 09,00 uur en tegen 10,30 uur bereik je de refugio, de ski-hut op de Chacaltaya. Je hebt hier 1½ uur de tijd om rond te wandelen. Daarna rijdt je via La Paz omlaag naar de Maan Vallei op een hoogte van 3.400 m. In de Maan Vallei maak je een 30 minuten durende wandeling. Rond 17,30 uur eindigt de tour in La Paz.

Choro trek 4 dagen

Choro trek 4 dagen

De bekendste wandeltocht in Bolivia is de Choro Trek. De wandeling start vanaf La Cumbre, oftewel de top van de weg La Paz - Coroico, via een hooggelegen pas naar beneden. Gedurende de wandeling kom je langs verschillende bevolkingsgroepen en maak je de overgang van Hooggebergteklimaat naar nevelwoud en de daarmee gepaard gaande biologische ecosystemen. Je zult dus ook de eerste dag warme kleren dragen en deze in de loop van de wandeling laag voor laag uittrekken.

Dag 1. Challapampa (3750m)
De wandeling begint bij het grote Christusbeeld bij La Cumbre, het hoogste punt van de weg tussen La Paz en Coroico. Bij helder weer heb je hier fantastische uitzichten op enerzijds de witte bergtoppen voor La Paz, en anderzijds de grote afdaling richting de wouden van de Amazone. Er wordt het eerste uur geklommen naar de pas van Apacheta (4859m). Na deze pas volgt een afdaling van 5 uur, via het plaatsje Chucura (3900m) naar Challapampa. Daar wordt gekampeerd.

Dag 2. El Choro (2200m)
Deze dag wordt er verder afgedaald in de Yungas, de subtropische zone tussen bergen en laaglanden. Het pad van vandaag bestaat voor een groot gedeelte uit oorspronkelijk Inca-wegdek en volgt de Chucura rivier tot de riviertak met de Tiquimani rivier. Hier is het dorp Choro, de tweede overnachtingsplaats.

Dag 3. Sandillani (2100m)
De route loopt nu over smalle paadjes door een dichtbegroeid gebied, er worden verschillende riviertjes overgestoken via bruggen en/of kabelbaantjes. Slaapplaats van vandaag is bij het Japanse gasthuis met mooi aangelegde tuinen.

Dag 4. Coroico
Nog 7 kilometer heuvelafwaarts tot Chairo (1200m) waar de auto klaarstaat voor de terugtocht naar La Paz. Je kunt er ook voor kiezen door te reizen naar het prettige Coroico, waar je in een heerlijk klimaat kunt bijkomen van de trek.
Takesi trek 4 dagen

Takesi trek 4 dagen

Deze route is de eigenlijke Incatrail van Bolivia en voert over een oud Aymara pad, dat later ook door de Inca’s en Spanjaarden is gebruikt. Een groot deel van de tocht voert over oorspronkelijk perfect aangelegde Aymara wegen.
Dag 1
Busje van La Paz naar startpunt van de trail (San Francisco mijn). Het eerste stuk is een korte klim naar een pas van 4650 meter, het hoogste punt van de tocht. Vervolgens begint de afdaling en overnacht je in tenten in de omgeving van het dorpje Takesi. Er wordt gewandeld over een van de best bewaard gebleven Inca-wegen van Bolivia. Wandeltijd ongeveer 5 tot 6 uur. Takesi is een antiek aandoend stadje.
Dag 2
Vertrek vanuit Takesi over het oude Inca pad. De vegetatie wordt steeds groener. Deze dag is voornamelijk dalen langs schitterende uitzichtpunten en overwoekerde koloniale gebouwen. Je overnacht weer in tenten. Wandeltijd ongeveer 5-6 uur.
Dag 3
De laatste etappe van deze trek. Vandaag loop je door afwisselend landschap in ongeveer 3 uur naar het dorpje Chojila (niet erg aantrekkelijk) en vanuit daar is het nog een uur lopen naar het dorpje Yanacachi waar je die nacht overnacht in een klein hotelletje.
Dag 4
Met prive vervoer van Yanacachi naar La Paz of naar Coroico.

Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:

Over Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.