20 jaar Passaat

Pushkar

Pushkar is een heilige stad voor de Hindoes, gelegen aan de rand van de Thar woestijn. Eens per jaar is deze stad met zijn vele tempels het toneel van de grootste kamelen markt ter wereld. Uit de verre omstreken komen de trotse Rajasthani’s hier naartoe.Het is een van de kleurrijkste festivals in India en er is dan, buiten de in- en verkoop van kamelen, heel veel te doen. Er worden onder meer danswedstrijden, kamelenraces en worstelwedstrijden gehouden.
De markt is meestal de eerste week van november. Je moet er wel rekening mee houden dat de overnachtingen dan in tenten zal zijn.
Tijdens de andere reizen kun je hier een tweedaagse kamelensafari maken en overnachten onder de sterrenhemel. Pushkar zelf doet romantisch aan met zijn vele ghats en witte huizen rondom het meer.
Het heeft als enige in India een tempel gewijd aan Brahma, een god uit het pandemonium van het Hindoestaanse geloof. Er zijn veel andere tempels die ook bezocht kunnen worden.
Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.