20 jaar Passaat

Bharathpur

Het moeras van Keoladeo was ooit het privé jachtterrein van de Maharaja’s van Bharatpur. Gecreëerd in de negentiende eeuw met dammetjes en irrigatiekanalen om watervogels aan te trekken voor de jacht, is het park nu één van de mooiste Bird sanctuaries van Azië. Het relatief kleine Keoladeo National Park bestaat, afhankelijk van de regenval van het moment, voor ongeveer tweederde uit water en is voor de rest bedenkt met bos. Deze setting staat garant voor een zeer rijk dierenleven. Er komen hier ongeveer 380 plaatselijke en migrerende vogelsoorten voor, van de IJsvogel tot de zeldzame Siberische kraanvogel. De hoger gelegen grond aan de rand van de wetlands is bebost met acacia bomen, waarin watervogels in grote kolonies nesten. Vooral tijdens de monsoon kan dit een spectaculair gezicht bieden. Maar het park is ook bekend door de vele zoogdieren als Jackal, Striped Hyaena, Fishing Cat, Nilgai, Sambar, Blackbuck, Spotted Deer, Otter en wild Boar. Het is in de koelere wintermaanden zelfs mogelijk om de Indian Python te zien zonnen. Met een ’core area’ van 29 sq km kan het park prima bezocht worden met fiets of bootje. De beste manier is wellicht met de fietsriksja, omdat de rickshaw- wallahs tot vogelexperts zijn opgeleid door het park management!
Keoladeo NP is het hele jaar open, maar de beste tijd voor een bezoek is van augustus tot november voor lokale, en november tot maart voor migrerende vogels.

Tussen Agra en Bharatpur ligt Fatehpur Sikri, één van de best bewaarde spooksteden van India. De stad werd in de zestiende eeuw door keizer Akbar gebouwd om te dienen als hoofdstad van het grootse Moghulrijk. Al snel bleek echter dat de watervoorziening op deze plek niet op peil kon worden gehouden en de stad werd kort na de bouw verlaten. Tegenwoordig zijn Fatehpur Sikri en de ernaast gelegen enorme Jama Mashid moskee te bezoeken als indrukwekkende monumenten van de Moghul bouwstijl.
Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.