20 jaar Passaat

Bandhavgar National Park

Er zijn in de deelstaat Madhya Pradesh een paar prachtige natuurreservaten te vinden. Kanha National Park & Tiger Reserve is met meer dan 1940 vierkante kilometer oppervlakte één van de grootste parken van heel India. Het middelpunt van het park wordt gevormd door een hoefijzervormige vallei van bos- en grasland met een grote vari¡¦eit aan wildlife, zoals de Blackbuck antilope en verschillende hertensoorten. De zeldzame Barasingha (Swampdeer) was ooit bijna geheel uitgestorven in Kanha, maar door zorgvuldig natuurbeheer zijn er inmiddels weer meer dan vierhonderd dieren in dit park te vinden. Ook de majestueuze Gaur (Indian Bison), Mongoose, Hyena, Jungle Cat en zelfs Luipaard komen hier voor, alsmede 175 verschillende vogelsoorten. Maar natuurlijk komen de meeste bezoekers voor de tijger en daar zouden er volgens de laatste telling 120 van zijn in Kanha National Park.

Maar er is een ander wildpark in Madhya Pradesh dat nog beter bekend staat om zijn tijgerspottings. Bandhavgarh National Park is gesitueerd ten Zuidoosten van Khajuraho in een dicht beboste streek, omgeven door het Vindhyan gebergte. Het heuvelachtige park wordt gedomineerd door Bandhavgarh fort en bevat naast dichte jungle ook met gras en riet begroeide wetlands. Bandhavgarh National Park beslaat een oppervlakte van 437 sq km met een core area van rond de 105 sq km en met een populatie van ongeveer 50 stuks is dit misschien wel de beste plek in India om tijgers te kunnen zien. Verder komen hier legio andere diersoorten voor, zoals Nilgai, Chausingha, Chital, Chinkara, Wild Boar en de Kingfisher. Wie naast de indrukwekkende natuur ook ge¡¦teresseerd is in oude cultuur, kan in Bandhavgarh de archeologische overblijfselen uit de Kalchuri periode bezoeken, of een verblijf in dit natuurpark combineren met de beroemde tempels van Khajuraho.
Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.