20 jaar Passaat

Darjeeling

Toen de East India Company aan het begin van de negentiende eeuw de maharaja van Sikkim te hulp schoot in een lokale oorlog met de oorlogszuchtige Nepali’s, viel het de Engelsen op hoe geschikt de zuidelijke heuvels van Sikkim leken voor een sanatorium voor Engelse militairen en als strategische buitenpost voor India. Na de overwinning werd een stuk land verkregen van de maharaja en in een periode van tien jaar groeide de bevolking van het gebied van 100 tot 10.000 inwoners. Darjeeling ontwikkelde zich tot een populair hill station waar de Engelsen de zomerhitte van de Indiase laagvlakte ontvluchtten. De omliggende heuvels werden tevens tot één van de meest productieve theegebieden van het subcontinent. Om het zware materiaal voor de bouw en de theeplantages omhoog te krijgen en om de thee naar de vlakten te kunnen vervoeren, werd een narrow-gauge treinlijn gebouwd dwars door bergen en dichte bossen. Een bezoek aan Darjeeling is niet compleet zonder een rit in deze Toy train.

Vanuit Darjeeling kan je een excursie maken naar Observatory Hill. Vanaf dit uitkijkpunt heb je, zolang de monsoon bevolking geen roet in het eten gooit, een adembenemend uitzicht op Kanchenjunga, de op twee na hoogste bergpiek ter wereld en als je vroeg genoeg opstaat kan je hem ook nog eens zien tijdens een prachtige zonsopkomst.
Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.