20 jaar Passaat

Munnar

Munnar is een zeer aangename afwisseling in Zuid India. Het ligt op een koele hoogte van rond de 1500 meter geheel omringd door een panoramisch berglandschap met eindeloze theeplantages die als een groene deken schijnbaar achteloos over heuvels en bergen gedrapeerd is.
Hier liggen de hoogste theeplantages ter wereld en het is ook een van de grootste en naar ons idee een van de mooiste. Je kunt hier uitstekende rondwandelen en genieten van een fascinerend lijnenspel van theeplanten die in keurige rijen staan opgesteld met daartussen de kleurrijke sari’s van de altijd vriendelijke theepluksters.
In deze onwaarschijnlijke groene regio is nog veel meer te zien. Op weg naar Munnar over de smalle bergwegen, kom je onderweg langs vele plantages als peper, cardemon, koffie en heb je mooie uitzichten op de natuur, de bossen en baan je je uiteindelijk een weg door de vele theeplantages die al ver voor Munnar beginnen.
Door de uitbundige natuur zijn ook nabij natuurparken zoals het Chinnaur Wildlife Sactuary en het Thattekkad vogelreservaat, welke uiteraard bezocht kunnen worden. Zie bij ’Excursies’ voor meer info, foto’s en mogelijkheden.
In het nabij gelegen Eravikum National Park ( slechts 16 kilometer buiten Munnar) kan je de zeldzame Nilgiri berggeit zien. Hoewel er slechts een paar duizend van deze beesten over zijn, is de kans dat je ze tegenkomt toch vrij groot, daar het dier vrij tam is. Mocht je geen geluk hebben, dan maakt dat nog niet uit, want de uitzichten onderweg blijven van een ongekende schoonheid met de spectaculairste uitzichten op de theeplantages en de omliggende bergen, zeker als je een omweg maakt naar Topstation, een beroemd uitzichtpunt op de grens met de provincie Tamil Nadu.
Doordat de vochtige lucht van de kust tegen de bergen in de middag opstijgt, trekt er dan vaak mist door Munnar heen. Deze mist komt en gaat waardoor je telkens weer andere uitzichten hebt. Het gebeurd zelden dat je een hele dag in de mist zit, het zijn meer flarden die af en toe binnendrijven, waardoor het uitzicht telkens wijzigt.
Het stadje Munnar zelf is niet veel bijzonders. Er zijn wat oude kerkjes te bewonderen uit de tijd van de Engelsen en er is uiteraard een theemuseum, wat leuk is om te bezoeken. Verder is Munnar een gewoon, stoffige en luidruchtig Indiase stadje. Je gaat naar Munnar om te genieten van de frisse berglucht, de mooie uitzichten, het aangename klimaat en natuurlijk voor het drinken van een heerlijk kopje thee!
Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.