20 jaar Passaat

Thanjavur

Deze stad was vroeger ook bekend onder de naam Tanjore en staat bekend om zijn enorme tempel en fort, te weten de Brihadishwara Tempel en Fort, maar iedereen in Thanjavur noemt het simpelweg the ’Big Temple’.
Deze tempel staat op de Wereld Erfgoed Lijst van de Unesco en dat is niet zonder reden. De architectuur van deze tempel behoort tot de beste van Chola koningsrijk heeft voortgebracht.
Er valt veel te zien, onder andere een gebeeldhouwde stier van 6 bij 3 meter uit een stuk steen van meer dan 25 ton, de grootste ( en zwaarste ) van heel India.
De toren boven het binnenste gedeelte van de tempel reikt 66 meter hoog en heeft 13 etages. Het bovenste gedeelte is geheel bedekt met goud, een spectaculair gezicht.

De andere bekende bezienswaardigheid is de Thanjavur Palace en Museum, een doolhof van eindeloze corridors, grote zalen, mooie binnenplaatsen en torens, waar de wapens opgeslagen werden.
De Dubar Hall mag je niet missen. In deze koninklijke hal werden destijds de gasten ontvangen en is nog geheel origineel en in zeer goede staat.
Het museum heeft een mooie collectie bronzen beelden uit de Chola tijdperk, naast de bekende wapentuig, foto’s en dergelijke.
Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.