20 jaar Passaat

Daspan

Welke weg je ook neemt naar Daspan, je reist door een prachtig gebied met vele kleine dorpjes in een mooi landschap en kleurrijke volksstammen. Het leven is hier nog zoals het al eeuwen lang is en de moderne tijd heeft hier nog nauwelijks zijn sporen achter gelaten. Je moet onderweg beslist een keer uitstappen als je langs een markt komt. Het is een ongekend bont spektakel. De mensen dragen hier nog traditionele kleding en sieraden, die een lust zijn voor het oog. Je merkt aan de mensen dat buitenlanders hier niet vaak komen; je wordt van alle kanten nieuwsgierig bekeken en men is hier vriendelijk en aardig.
Het dorp Daspan het charmante, vervallen kasteel Durjan Niwas, is sfeervol. Lokale ambachtslieden maken hier nog hun traditionele producten, als houtsnijwerk, smeden van landbouwwerktuigen, aardewerk en dergelijke in kleine open werkplaatsen in de smalle straten van Daspan. Direct buiten het dorp wonen twee lokale stammen, te weten de Ribari en de Bhil. De Ribari (mensen die buiten het dorp wonen) zijn de kleurrijkste van de twee. De vrouwen dragen hun typerende rijen witte armbanden en hun handgemaakte kleding van veelkleurig textiel. Ze leven voornamelijk van de veeteelt en aan het eind van de dag zie je de herders met hun geiten weer terugkeren in het dorpje van vaak nog eenvoudige hutten.

De Bhil volksstam woont aan de andere kant van het dorp en ook dit zijn voornamelijk lemen huisjes met soms wat eenvoudige decoratie aan de buitenkant. De vrouwen zijn vaak in het begin wat schuwer dan de Ribari, maar dat went snel. Ook hier merk je dat er nog maar weinig buitenlanders geweest zijn. Het dorp heeft door zijn afgelegen ligging, veel aan authenticiteit behouden en is beslist de omweg waard.

Deze twee kleurrijke leefgemeenschappen net buiten Daspan zijn alleen te bezoeken met een lokale gids, die bij een bezoek aan Daspan met Passaat verre reizen is inbegrepen.
Lees meer

Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.