20 jaar Passaat

Mamallapuram

Slechts twee uur rijden van Chennai ( Madras ) ligt dit zeer aangenaam plaatsje aan de zee met vele bijzondere rots tempels en de wereldberoemde Sea Shore Tempel. Door al zijn tempelpracht staat het op de lijst van het Wereld Erfgoed (World Heritage Sites ).
Dit alles, samen met de mooie stranden en de vele leuke winkeltjes en visrestaurants, heeft er voor gezorgd dat het een favoriete plek is voor vele reizigers. Op de mooie stranden rondom Mamallapuram zie je nog immer de vissersboten liggen en de vissers varen elke nacht uit.

De bekendste tempel is de al eerder genomed Sea Shore Tempel. Deze tempel op een prachtige locatie met bijna rondom de zee van de Golf van Bengalen, maakt het alleen al waard om naar Mamallapuram te komen. Deze kleine tempel waar de sporen van vele eeuwen van zon, zee en zand de tempel mede gevormd heeft, stamt uit Pallava periode, 7de eeuw na Chr.. Ondanks dat de elementen min of meer vrij spel hebben gehad op deze tempel zijn er nog vele afbeeldingen bewaard gebleven, vooral binnen in de tempel.
Het is een vrij kleine tempel, maar de ligging en de uitstraling van de tempel maken het tot een bijzondere plek.

Maar er is nog veel meer te bewonderen in Mamallapuram. De Ratha’s zijn 5 uit rots gehakte tempels die 200 jaar geleden door de Britten zijn ontdekt. Hoewel ze slechts een paar honderd meter van de zee staan, waren ze compleet onder het zand bedolven.
Deze 5 praalwagens uit steen, want dat is wat deze tempels moeten voorstellen, stammen ook uit de Pallava periode, net als de Sea Shore Tempel, maar omdat ze eeuwenlang onder het zand hebben gezeten, zijn ze zeer goed geconserveerd gebleven en daardoor zal je hier vele mooie beeldhouwwerken en afbeeldingen terugvinden.
Een van de tempels stelt de Arjuna Ratha voor, de wagen van Shiva die getrokken wordt door een enorme stier. Een ander dier uit steen wat hier prominent aanwezig is, is een olifant, welke tot een van de mooiste olifanten ( uit steen ) gerekend wordt.

Deze twee tempels zijn de hoofdattractie van Mamamllapuram, maar in de direct omgeving zijn nog vele andere kleinere tempels met vaak zeer mooi beeldhouwwerk te zien. de omgeving leent zich dan ook prima om te voet of op een fiets verder zelf te verkennen en je versteld te laten staan van de enorme vakmanschap van kunstenaars. Die kunstenaars zijn er overigens nog steeds in Mamallapuram. Langs de weg kom je vele werkplaatsen tegen waar de talloze beeldhouwers aan het werk zijn. Hun vakmanschap is nog immer wereldberoemd en ze krijgen opdrachten uit de gehele wereld.

Ieder jaar is er een groot traditioneel dansfestival rond kerst en oud en nieuw in Mamallapuram. Een tempel dient dan als decor voor de optredens, waardoor het veel extra sfeer krijgt.

Al met al zorgen het strand, de tempels, de winkels en de ongedwongen sfeer in dit dorp voor een zeer aangename verblijf en is het zeker een aanrader om hier wat langer te verblijven.
Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.