20 jaar Passaat

Junagadh

Junagadh is een fascinerende stad met vele oude en exotische gebouwen die aan het vervallen zijn. Er heerst een ontspannen sfeer en het is een heerlijke stad om wat rond te dwalen.Toeristen komen hier zelden, wat onbegrijpelijk lijkt als je er eenmaal geweest bent.
Deze stad heeft zeer veel te bieden: Uperkot, het fort van Junagadh waar de stad zijn naam aan te danken heeft bijvoorbeeld. Het is door de eeuwen heen vele malen het toneel geweest van veldslagen, waarvan er één volgens de overleveringen meer dan twaalf jaar geduurd heeft. Het fort is ook een tijdje in de vergetelheid geraakt en geheel overwoekerd geraakt door de jungle, wat in sommige delen van het fort nog te zien is.
Een ander gebouw dat beslist een bezoek waard is, is het Mausoleum van Mahabat Maqbara. Dit mausoleum heeft een intrigerende architectuur met als meest opvallende kenmerk de minaretten met wonderlijke wenteltrappen aan de buitenkant. Het geeft het geheel iets sprookjesachtig.
Rondom het station zijn ook nog veel mooie oude gebouwen te bekijken in zeer sfeervolle buurten. De belangrijkste bezienswaardigheid is de met Jaintempels beladen Girnar Hill.
Het beginpunt van de klim over 10.000 treden naar de top van de heuvel begint gelukkig bij trede 3000. Al deze treden zijn gebouwd tussen 1889 en 1908 uit de opbrengst van een loterij! Je doet over de totale wandeltocht naar boven ongeveer tweeënhalf a drie uur. Onderweg kom je langs vele prachtige tempels met zeer mooie daken en koepels belegd met mozaïeken van steen. Het uitzicht over de vallei vanaf de top van de heuvel is imponerend.
Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.