20 jaar Passaat

Ooty

Ooty is ’ontdekt’ door de Engelsen als een ideale plek om aan de enorme hitte van de indiase zomers te ontsnappen. Door zijn hoge ligging in de bergen ( boven de 2200 meter ), is het hier in de zomermaanden aangenaam. Het is daardoor ook een van de meest bekende Hill stations in het zuiden van India, zoniet van heel India. Dit is mede te danken aan de beroemde toytrain die van de voet van het gebergte zich een weg baant door de bergen naar Ooty over een zeer spectaculaire route met dito uitzichten.
Deze treinreis in de authentieke rijtuigen en originele stoomlocomotief is alleen al de moeite waard om naar Ooty af te reizen. Je herleeft de manier van reizen van de vorige eeuw, waar je stopt bij piepkleine stationnetjes, die lijken zo te zijn weggelopen uit een film van de jaren 50.

Het is niet alleen de treinreis die Ooty de moeite waard maakt, de omgeving van Ooty is bijzonder mooi. Een mooi en groen berglandschap waar je mooie dagwandelingen kunt maken. Ben je sportief aangelegd, dan zou je hier een meerdaagse trektocht kunnen maken.

Het stadje Ooty is als stad niet veel bijzonders, maar er is een gebouw wat je niet mag missen en dat is het paleis van de maharaja van Mysore, Fernhill Palace. Dit complex is onlangs geheel gerenoveerd en in oude luister hersteld. Het paleis laat de sfeer van het begin van de vorige eeuw herleven. Er mogen binnenin geen foto’s gemaakt worden, zodat de bezoeker bij binnenkomst de unieke sfeer en uitstraling voor het eerst ervaart. Het is nu ook mogelijk om in dit paleis te overnachten, en wie het geld er voor over heeft, zal er een memorabele overnachting aan over houden. Maar er zijn vele leuke en goede hotels in Ooty. Klik op de knop ’hotels’ en zie wat er nog meer mogelijk is in de ’koudste plek van zuid India’.
Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.