20 jaar Passaat

Mandawa

Deze kleine stad ligt middenin de Shekhawati regio, die bol staat van de prachtige havelis met verfijnde muurschilderingen. De regio had de hoogste dichtheid van miljonairs en het was de gewoonte dat zij een zeer mooi huis ( haveli = koopmanshuis) lieten bouwen, gedecoreerd met vele muurschilderingen. Sommige van deze schilderingen waren zeer eigentijds en je komt soms verbazingwekkende afbeeldingen tegen, naast de bekende traditionele schilderingen. Daarnaast was het ook gebruikelijk dat deze rijke kooplieden een school, een tempel, een dharamshala ( verblijfplaats voor pelgrims) en een waterput lieten slaan ten gunste van iedereen.
In sommige straten zijn er meerdere van deze haveli’s te bewonderen en omdat veel van de eigenaren nu buiten India wonen, staan deze prachtige huizen vaak leeg! Gevolg is wel dat veel haveli’s aan het vervallen zijn. Een huis wordt nu gerestaureerd en hier zijn alle schilderingen in hun oorspronkelijke pracht te bewonderen en geeft je een goed beeld hoe het er 100 jaar geleden uit moet hebben gezien.
Mandawa zelf is niet veel meer dan een stoffig woestijnstadje, met een centrale straat waar alle winkels te vinden zijn en de gebruikelijke drukte van bussen, paard en wagens en loslopende koeien.

Vanuit Mandawa kan je een bijzondere overnachting doen op het, overigens verrassend groene, platteland rondom Mandawa. Kijk bij Hotels voor meer informatie en hieronder.
In deze regio is het mogelijk om op het prachtige platteland bij de boer op zijn erf in een tent te overnachten. De omgeving, de rust, het landschap en de kleurrijke mensen van de Chadri-kasten maken je bezoek tot een onvergetelijke ervaring. Hier een heel ander India zonder alle hectiek, maar vriendelijke, open mensen, fantastisch eten ( alles is zeer vers) en mooie wandelingen in de omgeving. Je zult hier een heel ander India beleven. Tijdens je rondreis door India zal je ongetwijfeld veel platteland zien, maar nu verblijf je er daadwerkelijk en dat is heel anders dan het enkel zien vanuit de auto, bus of trein. De kleurrijke Chadri vrouwen, die allemaal gekleed gaan in oranje-rode sari’s met veel zilver en goud erin verwerkt, geven nog eens extra kleur aan deze mooie omgeving. Voor meer informatie over deze overnachtingsmogelijkheid, zie bij ’hotels’.
Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.