20 jaar Passaat

Bundi

Bundi is beroemd vanwege zijn prachtige muurschilderingen in het plaatselijke paleis. Daarnaast is het ook een bijzonder leuke stad om te bezoeken, met sfeervolle oude gebouwen en een imponerend fort. De blauwe kleur van de binnenstad doet denken aan Jodhpur en de lokale bazaar met een fantastische groentenmarkt is een aanrader.
Naast de muurschilderingen zijn er ook nog bijzondere Baolis te zien. Dit zijn waterputten (stepping wells in het Engels) waarin je via trappen kan afdalen tot aan het waterniveau. Deze Baolis, gebouwd in de zestiende en zeventiende eeuw, zijn vaak rijkelijk versierd met prachtig beeldhouwwerk en in Bundi zijn er nog vele van te vinden. De grootste en bekendste is de Ranji-Ki- Baoli, met een indrukwekkende diepte van 46 meter.

Buiten Bundi is het Jait Sagar meer een mooie plek om te bezoeken. Hier zijn diverse mooie paleizen en tuinen te bezichten. Rotstekeningen in de omgeving van Bundi 15.000 jaar oud zijn.
het platteland rondom Bhundi is nog zeer traditioneel en je moet niet raar opkijken als je per ongeluk op een kleurrijk lokaal festival verzeild raakt, of een mooie lokale markt tegenkomt.

Dat Bundi een bijzondere plek is, schreef Rudyard Kipling ooit eens aan de Marque:
’Jeypore Palace may be called the Versailles of India; Udaipur’s House of State is dwarfed by the hill round it and the spread of the Pichola Lake; Jodhpur’s House of strife, grey towers on red rock, is the work of giants, but the Palace of Bundi, even in broad daylight, is such a palace as men build for themselves in uneasy dreams --- the work of goblins rather than of men.’

Het leukste van alles is dat Bundi weinig toeristen ziet en toch zo ontzettend veel te bieden heeft.

Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.