20 jaar Passaat

Periyar Wildlife sanctuary

Dit bekende natuurpark ligt in de bergen aan een groot meer wat door de Engelsen is aangelegd door middel van de Periyar Dam.
Het park heeft een gunstige ligging zo halverwege Madurai en Kochin en is daardoor veel bezocht en bekend geworden, maar het zien van wildlife is hier zeker in de wintermaanden heel veel minder als in een natuurpark als bijv. Nagarhole.
Het park heeft een idyllisch ligging aan het meer met de bergen en de bossen rondom. De manier om dit park te verkennen is per boot. Het zijn wel grote oude schuiten met lawaaierige dieselmotoren en luidruchtige indiase toeristen aan boord. Doordat deze grote schuiten niet al te dicht aan de oevers kunnen komen, zal je die paar dieren die blijkbaar niet gestoord worden door de herrie, slechts van een vrij grote afstand kunnen zien. Je kunt in de wintermaanden olifanten zien met wat geluk, maar doordat het water in de wintermaanden hoog staat in het gehele park, verspreid het groot wild zich over het gehele park. Je zult ongetwijfeld wat herten zien, wilde zwijnen en apen, maar de aantallen zijn laag en je zult meerdere boottochten moeten maken om dit te zien.
Ga je in de periode april - mei, dan is het zeer warm en zeer lage waterstand, waardoor al het wild zich lijkt te verzamelen rond het water van het meer. In deze periode zal je wel heel veel dieren zien, ook groot wild als gaur, olifanten en wellicht een tijger.

Het is ook mogelijk om wandeltochten door de weelderige natuur te maken. Tijdens deze tochten zal je waarschijnlijk ook bloedzuigers tegenkomen, naast het andere wildlife. Het voordeel van het wandelen is dat je ook de flora kunt zien, wat van de boot nogal lastig is, daar je vaak niet dichter dan 50 meter bij de oever kunt komen met de boot.
Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.