20 jaar Passaat

Colchane

De grensplaats Colchane  ligt er verlaten bij in het barre landschap rondom. Als er hier geen grensovergang met Bolivia zou zijn geweest, dan zou Colchane waarschijnlijk niet meer bestaan uit een paar eenvoudige lemen huisjes en een kerkje. De lemen huisjes en het kerkje zijn er zeker te vinden, als ook een tweetal hotels en een toch wel redelijk imponerend politiestation en grenspost.Door de vrije goede infrastructuur is het een ideale plek om te overnachten, voordat je de absolute wildernis induikt naar Lauca Nationaal Park. Je kunt hier redelijk goed overnachten en de laatste dingen inslaan, Deze route, ook wel Ruta del Desierto genaamd, gaat door 3 verbluffende natuurparken; Isluga, Vicunas en Lauca, elk met unieke landschappen. Dit gedeelte van de route is enkel per 4 WD auto te doen.naar ons idee en ervaring. Een groot gedeelte is onverhard en bij regenachtig weer kan dit met een 'gewone auito' onoverkomelijke problemen opleveren. 

NOOT: Wie maximaal wil genieten en af en toe een leuke, mooie omweg wilt maken voor de tocht naar Lauca; het is mogelijk om deze route in twee stukken te hakken en te overnachten in het plaatsje Guallatiri in een eenvoudig bed en breakfast ( met eigen badkamer, maar reken niet te veel op enig warm water ). We kunnen het reserveren, maar je zal ter plekke contant moeten betalen. De directe route van Colchane naar Lauca ( Putre ) is ongeveer 225 km en de verwachte pure rijtijd is 7 uur ( dus zonder stops ) . Overnacht je in Guallatiri, dan is de eerste dag 140 km /  5 uur pure rijtiijd. De tweede dag kan je dan een mooie omweg make naar o.a. Parinacota, Lago Chungara en Laguna Cotacotani, 170 km / 3,5 uur pure rijtijd.

Lees meer

Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.