20 jaar Passaat

Ouro Preto

De provincie Minaires staat werkelijk bol van oude koloniale steden met schitterende kerken en huizen. Het bekendste voorbeeld daarvan is Ouro Preto, een stad die helemaal bestaat uit koloniale huizen en imponerende gebouwen en heel veel kerken, die rijkelijke gedecoreerd zijn, zowel aan de binnen- als buitenkant. De Sao Francisco kerk wordt door velen als een van de mooiste kerken gezien, met boven de entree verbluffend beeldhouwwerk, gemaakt door Aleijandinho, een destijds wereldberoemd kunstenaar die geen benen en handen had! Zijn beeltenissen van engelen worden nog steeds gezien als één van de beste ooit en heeft ons beeld van hoe een engel eruit hoort te zien bepaald.
De stad heeft deze enorme rijkdom te danken aan de ’goldrush’ die hier heeft plaatsgevonden in de achttiende eeuw. Op de steile heuvels werd deze prachtige stad aangelegd met op de heuveltoppen de vele kerken, die hoog uittornen boven de stad en daardoor nog indrukwekkender lijken.

De stad is nauwelijks aangetast door de moderne tijd en er zijn praktisch alleen maar smalle kronkelstraatjes met kinderkopjes, wat een schilderachtig beeld geeft. Naast het bezoeken van de vele kerken en kerkjes, is het een heerlijke stad om gewoon doorheen te wandelen en je steeds opnieuw te laten verbazen door de wondermooie uitzichten over de terracottadaken met de groene bergen rondom, sfeervolle straatjes en pleintjes met waterfonteintjes in de vorm van gezichten en de imponerende kerken op de heuveltoppen. Als gevolg hiervan wordt Ouro Preto wel door veel toeristen bezocht, echter er zijn in deze mooie bergstreek nog vele andere plaatsen die dankzij de ’Goldrush’ destijds enorme rijkdom vergaard hebben en dat ten toon spreiden in hun mooie koloniale huizen en kerken.

 

 

Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.