20 jaar Passaat

Olinda

Olinda en omgeving is een plaats waar onze voorvaderen de nodige veld- en zeeslagen hebben uitgevochten met de Portugezen en Fransen. Een van de weinige dingen die daaraan nog herinnert, is het imposante Forte Orange, veertig kilometer ten noorden van Olinda. De oude binnenstad van Olinda heeft een typisch Portugees sfeer met zijn vele smalle straatjes met kinderkopjes waaraan huisjes staan in vrolijke kleuren en met vele ornamenten.
Deze wijk is ook geliefd bij kunstenaars en je zal vele ateliers tegenkomen, naast vele goede restaurantjes.
Olinda ook gezegend met vele kerken, soms heel eenvoudig, soms imponerend en soms vervallen. Vergeet niet een kijkje binnen te nemen, ze zijn soms verrassend kleurrijk. Daarnaast zijn er nog vele andere imposante bouwwerken in de oude binnenstad te bewonderen.
De ligging op een heuvel bij de zee is prachtig en bovenop de heuvel heb je wonderschone uitzichten over de oude daken waar de vele kerken weer prachtig bovenuit tornen met op de achtergrond de emerald groene zee.

Olinda kan je het beste verkennen door er rond te dwalen in de vele straatjes en over sfeervolle pleintjes, met hun mooie huizen en kerken. Hoewel het een bekende plaats is, concentreert het toerisme zich voornamelijk op en rond de heuveltop. Loop je een klein stukje door, dan lijkt het alsof je heel Olinda voor je zelf hebt. Uiteraard hebben we een zeer sfeervol hotel gevonden in de oude binnenstad, kijk bij ’hotels’ voor de beschrijving en meer foto’s.

 

Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.