20 jaar Passaat

Manaus

De bloei van Manaus was in de periode van de rubberboom met talloze rubberplantages. Midden in de onmetelijke jungle van de Amazone ontstond een stad, waar zoveel geld verdiend werd, dat men uit de gehele wereld hier naar toe kwam.
Dat resulteerde in een prachtig theater, het destijds wereldberoemde Teatro Amazona, wat er nog immer zeer indrukwekkend uit ziet met zijn bijzondere koepel. Rondom dit theater werd een groot plein aangelegd en andere mooie gebouwen in koloniale stijl gebouwd. Ook staan hier nog immer vele oude casa’s ( huizen ) die onlangs samen met het gehele plein zijn gerenoveerd en het plein weer zijn oude glans heeft gegeven.

De belangrijkste reden om naar Manaus te gaan is natuurlijk vanwege de Amazone. Echter, wie naar Manaus gaat om de Amazone te bezoeken zal wel met het volgende rekening moeten houden, Manaus is erg groot, een uitgestrekte stad met meer dan 1,5 miljoen inwoners!. Verder is er in een cirkel van ruwweg 200 kilometer rondom Manaus geen echte jungle meer te vinden door de vele fazenza’s (farms met uitgestrekte plantages). Wil je ’echte’ jungle zien, dan zal je vanaf Manaus nog behoorlijk moeten reizen om daar in verzeild te raken, zoals bijv. Mamiraua. Zie bij Mamiraua voor meer informatie over een van de mooiste jungles in Brazilië. Zie bij ’excursies’ de mogelijkheden rondom Manaus. Hoe dichter bij Manaus, hoe minder authentiek jungle.

 

Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.