20 jaar Passaat

Amazone Zuid

In het zuiden van de Braziliaanse Amazone, ‘s werelds grootste ononderbroken regenwoud, bevindt zich de “Cristalino Jungle Lodge’s Private Natural Heritage Reserve”. Het heeft de toekenning ’natuurlijk erfgoed’ gekregen vanwege zijn ongekende schoonheid en zijn unieke biologische diversiteit. De regio is geheel opgenomen in de “gebieden met topprioriteit tot het behoud van biodiversiteit” in de Braziliaanse Amazone, gedurende een workshop in 1999. Vreemd genoeg wordt het zuidelijke gedeelte van de Amazone toch door velen over het hoofd gezien en dat heeft zo zijn voordelen.

Je hoeft hier niet al te veel moeite te doen ( in vergelijk met Manaus) om de ’echte’ jungle te bezoeken en veel dieren te zien! Doordat deze regio veel minder bewoond is dan Manaus, is de kans op het zien van bijzonder wild veel groter dan rondom Manaus. Een bijkomend voordeel van het zuidelijke Amazone gebied is dat het zeer eenvoudig te combineren is met de noordelijke Pantanal.

Alta Floresta betekent ’Hoog Woud’ en dat slaat op het feit dat dit gebied relatief hoog ligt voor jungle. Dat heeft zo zijn voordelen. het is er minder heet en benauwd dan in de omgeving van Manaus en de prachtige rivieren zijn hier niet breed, zodat je aan BEIDE kanten van de oevers het wild kunt observeren en dus 50 % meer kans op het zien van wild hebt!

We kunnen dit gedeelte van de jungle ten zeerste aanraden, je zal hier vele dieren zien tijdens de excursies. Je overnacht hier in een lodge in het privé natuurpark en maakt vele verschillende excursies. Zelfs in de directe omgeving van de lodge zal je dieren in het wild zien als kaaimannen, papegaaien, capibara’s en vele vogels en vlinders. Je verblijft hier in Cristalino Jungle Lodge, een van de beste lodges in deze regio. Zie onder de knop hotels voor meer informatie over deze mooie lodge.

Tot de faciliteiten van de lodge behoren een uitgebreid systeem van wandelpaden door de jungle, een 50 meter ( ! ) hoge uitkijktoren die uitsteekt boven het bladerdak en een schone rivier waar men kan kanoën en zwemmen. Goed opgeleide lokale gidsen helpen de bezoekers bij het vinden van wilde dieren en vertellen over de natuur. Educatieve biologische boeken uit de bibliotheek stellen de toerist in staat te identificeren wat ze zien gedurende de boswandelingen. De lodge biedt een perfecte combinatie van comfort en respect voor de natuur. Het aantal toeristen dat de lodge in een keer kan bezoeken is beperkt om er van verzekerd te zijn dat de omgeving geen schade ondervind van zijn bezoekers.
Uitstekende mogelijkheden tot vogelkijken op een goed netwerk van paden door een gebied van altijd droog woud en regelmatig overstroomd woud (floodplain). Wonderbaarlijke uitzichten op het leven in de boomtoppen vanaf een uitkijk-platform (de Kawall’s papagaai wordt hier vaker gezien) en het bezoek aan de leefgebieden van groot wild als reuzenotters, tapirs, jaguars e.d.rond de rivieren tijdens mooie boottochten.

Zie bij ’Excursies’ voor mogelijk dag tot dagprogramma’s met uitleg en veel foto’s

Voor de vogelliefhebbers: Goede mogelijkheid tot het zien van mierenkolonies met de aanwezige miervogels (antbirds, cotingas). Mogelijk te spotten vogels: Bare-eyed Antbird, Pompadour Cotinga, Gilded Barbet, Red-necked Aracari en misschien loop je tegen een vlucht Dark-winged Trumpeters op.

 

Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.