20 jaar Passaat

Pantanal

De Pantanal is een zeer groot wetlandgebied ( moeras) waar de rijkdom aan flora en met name fauna zo groot is, dat je hier veel meer dieren zult zien dan in welke jungle dan ook, waar ook ter wereld. Veel mensen verwachten in de jungle veel dieren te zien, maar door het dichte bladerdek hoor je vaak wel veel dieren, maar zie je ze niet zo vaak of heel kort. Daar heb je in de Pantanal geen last van, daar het een zeer open gebied is met hier en daar bebossing.
Door die openheid is het zien van dieren kinderlijk eenvoudig en afhankelijk van het seizoen, zal je heel veel verschillende en bijzondere vogels en kaaimannen zien als het water laag staat (de maanden juli tot en met september) of juist heel veel landdieren als het water hoog staat ( in de maanden oktober - juni ).
Door de hoge waterstand worden de landdieren als jaguars, miereneters, gordeldieren etc. etc. gedwongen naar hogere plaatsen te gaan die als kleine eilandjes uitsteken boven de waterlijn. Op deze eilandjes is de kans op het zien van groot en bijzonder wild daardoor juist erg groot.

In de maanden met een lage waterstand zijn het de talrijke poelen waar vele vogels op afkomen, die de show stelen. Het hele jaar door zal je er talloze apen zien zoals kapucijnapen en brulapen . Daarnaast zijn de Macaws en Ara’s ook het gehele jaar aanwezig en de kans dat je ze tegenkomt, is vrij groot. Het zien van de zeldzame blauwe hyacint-ara is hier vrij gewoon!
Andere dieren die je het gehele jaar ziet, zijn natuurlijk de capibara’s, vele herten en vossen en natuurlijk de kaaimannen.Een andere bekende bewoner is de Anaconda, de grootste slang ter wereld die een lengte van negen meter kan bereiken.

De Pantanal is een open gebied door de vele farms die vaak vele duizenden stuks vee hebben. Zij zorgen ervoor dat de Pantanal zo open blijft door hun begrazing. Tijdens je verblijf in de Pantanal, zal je op dergelijke boerderijen verblijven die naast het houden van koeien, ook hun deuren voor toeristen hebben geopend en sommige van deze sfeervolle verblijven zijn vrij comfortabel te noemen met zwembad, mooie tuinen ( met veel fruitbomen waar vele kleurrijke vogels op afkomen) en prachtige vergezichten. Kijk bij ’hotels’ voor meer info hierover.
Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.