20 jaar Passaat

Pantanal

Pousada Rio Claro

Pousada Rio Claro

Deze voormalige boerderij ligt diep in de Pantanal aan de rivier Claro. De pousada heeft een grote groene tuin, vol met bloemen, planten, en fruitbomen waar veel kleurrijke vogels op afkomen. In de aangename tuin is ook een zwembad. De kamers zijn vrij eenvoudig maar hebben wel airco en een eigen badkamer. Op de veranda zijn hangmatten aanwezig. Vanaf deze pousada zijn zeer mooie boottochten te maken over de rivier, waar je veel vogels, maar ook grotere dieren kunt spotten, wasberen en reuzenotters bijvoorbeeld. Vlakbij de pousada is ook een bos- of junglegebied waar je junglewalks kunt ondernemen, waar vaak apen te zien zijn. Het hotel beschikt ook over mountainbikes waarmee je de Pantanal kunt doorkruisen. Tijdens dergelijke tochten heb je veel kans op het zien van zeldzame moerasherten.

 

 

Pousada Piuval

Pousada Piuval

Een boerderij die nog altijd in gebruik is ( meer dan 2000 stuks vee) aan de rand van de Pantanal. Het is een van de betere onderkomens in deze regio, met goed verzorgde kamers, mooie veranda en een sfeervolle eetzaal, waar prima maaltijden geserveerd worden. In de grote tuin rondom zijn vele fruitbomen waar veel vogels op af komen, o.a. toekans, parkieten en hyacint ara’s ( zeer zeldzaam, maar hier niet ).
Er is een groot meer dichtbij waar je hele mooie boottochten kunt maken en veel Jabaru ( soort ooievaar ) zult zien, naast vele andere vogels uiteraard.
Het hotel heeft een mooi zwembad met waterval het uitzicht over de omliggende landerijen is prachtig, vooral als je het ziet terwijl je aan of in het zwembad ligt natuurlijk. Naast het zwembad is een bar met hangmatten waar her prima relaxen is na je belevenissen in de Pantalnal

 

Araras Eco Lodge

Araras Eco Lodge

De Araras Eco Lodge is een begrip in deze regio van de Pantanal. Als allereerste (1983) werden hier de eerste kamers gebouw om toeristen te ontvangen. Door de jaren heen werd de lodge aangepast tot een Ecolodge die het nu is en zijn ze praktisch zelfvoorzienend. De lodge is aangelegd met veel oog voor de omliggende natuur en getracht het zo veel als mogelijk in harmonie met de natuur. De lodge ligt op een prive terrein van 3500 hectare en om hun gasten zo veel als mogelijk van de natuur te laten genieten hebben ze diverse wandelpaden aangeleld en zelfs 3 uitkijktoren, waavan de nieuwste 25 meter hoog is. Uiteraard organiseren ze ook zeer goede excursies door de omgeving als paardrij-, wandel-, kanotochten, maar ook vogelspottoers en fotosafari's. 's Avonds geven de uitstekende gidsen vaak een informatie avond over bepaalde onderwerpen. De kamers van de lodge zijn ruim,leuk gedecoreerd en hebben een veranda met een zitje en een hangmat. Middenin de grote tuin rondom de lodge, vind je het zwembad met poolbar. In de centrale lodge is er uiteraard een restaurant en een bar. 

 

 

 

 

 


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:

Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.