20 jaar Passaat

São Luis

São Luis is de enige stad in Brazilië dat niet is gesticht door de Portugezen. Het waren de Fransen die hier voet aan wal zetten en zich een stuk land toe-eigenden dat ze later keer op keer moesten verdedigen tegen het machtige Portugal. Zelfs de Hollanders waren er gedurende een drietal jaren de baas.

De Franse invloeden zijn in de stad nog steeds merkbaar. Het centrum van de stad geeft een prachtig beeld van haar koloniale verleden, dat door de Unesco is gewaardeerd door een plaats op haar World Heritage-lijst. In grote delen van de stad vind je de huizen compleet betegeld met fraaie kleurrijke azulejos. De straten zijn betegeld met kinderhoofdjes en de pleintjes stralen een gezellige sfeer uit. São Luis wordt zeker niet veel gefrequenteerd door toeristen en de sfeer is dan ook erg gemoedelijk, met enige dagen per week een live-bandje spelend op het centraal gelegen terras, waar je tijdens je diner van kunt genieten. Langs de zee aan de boulevard iets ten noorden van de stad vind je lokale restaurants waar je heerlijk por-kilo kunt eten: numerieke visgerechten waar je uit kunt kiezen.

De liefhebbers van festivals zijn in São Luis aan het goed adres, want de stad kent er vele. Het belangrijkste evenement vindt plaats tussen half juni en eind juli en heet Bumba Meu Boi, een wild spetterend folkloristisch festival met Afrikaanse, Indische en Portugese invloeden met volop dans, muziek en theater.

São Luis kan als startpunt worden gezien voor excursies naar het bijzondere National Park Dos Lençóis Maranhenses, zie excursies.
Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.