20 jaar Passaat

Lhasa

In Lhasa en omgeving valt zoveel te doen en te zien dat het je wel enkele dagen bezig houdt. Deze legendarische stad is vooral bekend vanwege de Potala die gelegen op een heuvel in het centrum van Lhasa, het straatbeeld domineert. Hier woonde de Dalai Lama en zetelde de regering van Tibet, voordat de Chinezen hun inval deden in 1950. Het paleis is voor een gedeelte geopend voor bezoekers. Hier zie je prachtige vergulden stupa’s, bezet met vele edelstenen, die dienen als laatste rustplaats voor voormalige Dalai Lama’s. Daarnaast kun je de vertrekken bezoeken, waar de Dalai Lama gewoond en gewerkt heeft. Verder zijn er natuurlijk vele gebedsruimtes en kapellen te bewonderen. Boven op het dak heb je mooi uitzicht over de gehele Lhasa vallei.
Helaas is het niet erg makkelijk om het Potala te bezoeken. Doordat er meer en meer mensen naar Lhasa komen, zijn er dus ook meer mensen die het Potala willen bezoeken en de capaciteit is per dag beperkt. Dat wil zeggen: lange rijen aan de kassa EN dagen van tevoren je kaartje kopen!

De Jokhang tempel is voor vele Tibetanen hun heilige ‘Mekka’. Dit is te zien in en rondom deze tempel duidelijk te merken door de verschillende Tibetaanse stammen die uit heel Tibet op pelgrimstocht naar Lhasa komen. Je moet beslist de Bakhor (pelgrimsroute) om de Jokhang tempel samen met de vaak vrolijke pelgrimgangers lopen, je zult je ogen uitkijken over de kleurrijke markt en de vele kleurrijke Tibetanen die je op deze ronde ongetwijfeld zult tegenkomen. Het is het kloppend hart van Lhasa en een plek om meerdere malen te bezoeken, er is telkens weer wat nieuws te bewonderen.

Voordat je de tempel binnengaat, zie je voor de hoofdingang vele mensen hun geloof betuigen door elke keer languit op de grond te gaan liggen. Binnenin is het druk en heerst er een heel bijzondere devote sfeer. In de tempel zijn in de vele kapellen, imponerende beelden van Boeddha en muurschilderingen te bewonderen.
Je moet beslist ook het dak bekijken van deze tempel. Vanuit de binnenplaats is er een trap naar boven en vanaf het dak heb je een van de mooiste uitzichten over de Potala. Verder kun je op het dak de vele ornamenten op de daken goed bewonderen en er zijn prachtige afbeeldingen te bekijken. Tevens heb je een leuke doorkijk op de vele binnenplaatsen die dit klooster rijk is.
Rondom Lhasa op fietsafstand, liggen nog een aantal interessante kloosters, die je kunt bezoeken, waarvan de belangrijkste en bekendste Deprung en Sera zijn. Sera is bekend door de monniken die hier met elkaar debatteren, wat er soms verhit aan toe kan gaan.
Het zomerpaleis, Norbulinka, is een van de andere bekende gebouwen in Lhasa die een bezoek waard is. Elke Dalai Lama heeft hier zijn sporen nagelaten en je kunt hier veel verschillende paleizen zien. Het paleis van de huidige Dalai Lama is het interessantst.
De Tibetaanse wijk rondom de Jonkhang is een heerlijke wijk om door heen te slenteren. Hier zijn vele sfeervolle straatjes met traditionele huizen en mooie markten terug te vinden. Er zijn nog vele andere tempels in Lhasa, vaak klein en verscholen in steegjes, die bijzonder leuk zijn om te bezoeken.

Lees meer


Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.