20 jaar Passaat

Chengdu

De hoofdstad van de dichtstbevolkte provincie van China (Sichuan) is Chengdu. Chengdu is een miljoenenstad, zoals eigenlijk alle grote steden in China. Ook hier heeft de Chinese vooruitgang toegeslagen, maar er zijn nog steeds oude smalle straatjes te vinden met oude huizen zoals in de wijk Jinli,  al verdwijnen ze in een snel tempo voor torenflats.

Het leukste om te bezoeken in Chengdu zijn de tempels. Vooral de Wenshu Tempel is een enorm complex waar veel te zien is en waar je gemakkelijk een dag kan vertoeven.

Het wordt door vele Chinezen bezocht wat het tot een levendige plek maakt. Het is het best bewaard gebleven kloostercomplex in Chengdu en heeft naast een leuke tuin, een van de grootste theehuizen die je zal vinden in Chengdu. In het klooster heb je ook een uitstekend vegetarisch restaurant.  Het Wuhou tempelcomplex ( in de wijk Jinli ) is vooral ’s ochtends vroeg aan te raden, de sfeer is serene, totdat de eerste tourgroepen arriveren ( rond 10:00 )

In Chengdu heb je vele parken met theehuizen waar je de bevolking kunt zien Go spelen onder het genot van een kopje thee. Verder zijn er in Chengdu vele uitstekende restaurants waar je de beroemde en pittige Sichuan keuken kan proberen.

De iconische panda's zijn uiteraard ook te bewonderen in Chengdu, maar wat ook de moeite waard is, is een bezoek aan het voortreffelijke Sanxingdue Musuem, een absoluut topmuseum, waar de enorme maskers de show stelen.

Voor een onvergetelijk avondje uit, raden we Sichuan Opera aan, wat eigenlijk meer een revueshow is, dan opera. Het optreden met de ongelooflijk snel wisselende maskers is wereldberoemd.

Lees meer


Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.