20 jaar Passaat

Gyantse

Het eerste wat je van Gyantse ziet wanneer je de vallei binnenrijdt, is de Dzong. Van dit fort is nog redelijk wat overgebleven na de inval van de Engelsen in 1903. Het museumpje in het fort is heerlijk bevooroordeeld in zijn verhalen over deze veldslag.
Naast het fort kun je een bezoek brengen aan de Kumbum en het Pelkum Chöde klooster. Het klooster heeft nog zeer mooie oude beelden, die je een goed beeld geven hoe de kloosters eruit gezien moeten hebben voor de Chinese annexatie.
Pal naast het klooster staat de Kumbum, een uniek bouwwerk in het boeddhisme. Het was de eerste stupa in Tibet, die een samenstelling lijkt te zijn van drie verschillende bouwstijlen, namelijk Nepalees,Chinees en Tibetaans. In de Kumbum zijn vele kapellen met mooie en oude schilderingen.
Naast al deze bezienswaardigheden is er Gyantze zelf, wat zijn sfeer nog redelijk heeft weten te behouden. Dit is een van de meest Tibetaanse steden, omdat er nog een grote wijk met Tibetaanse huizen is. Dit tot in tegenstelling met Lhasa en Shigatse wat voor meer dan 75 procent Chinees is. Het is een heerlijke stad waar je uren kunt ronddwalen en telkens weer nieuwe sfeervolle straatjes kunt ontdekken.
Lees meer

Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.