20 jaar Passaat

Kathmandu

Wie aan Nepal denkt denkt aan Kathmandu. De hoofdstad van dit Koninkrijk is een favoriete plek van vele reizigers omdat het zoveel aangename dingen op een plezierige manier combineert. De stad zelf is schilderachtig met vele tempels, paleizen, oude huizen, markten en kleurrijke, vriendelijke mensen.
Een wandeling door deze stad is een wandeling door de tijd en telkens als je een hoek omslaat, zie je een nieuwe verrassing.
Kathmandu is ook de stad van restaurantjes die precies weten wat toeristen lekker vinden, winkeltjes met de mooiste souvenirs, shops waar kleurrijke kleding op maat voor je gemaakt wordt en nog veel meer om het de toerist naar zijn zin te maken.
Het is een levendige stad, die zeer veel te bieden heeft en waar je beslist een aantal dagen voor moet uittrekken om het op je gemak te bekijken. Er zijn zoveel verschillende tempels, stupa’s, paleizen, etc. te bekijken dat Kathmandu ook wel een openluchtmuseum wordt genoemd.

Een kleine opsomming van wat er zoal mogelijk is:
Dubar Squar, vertaald het ’koningsplein’, bezaait met prachtige tempels, het voormalig paleis en sfeervolle straten rondom, een bezoek meer dan waard, neem hier minstens een hele dag voor.
Pushuipathinath Tempel, aan de rand van Kathmandu aan de rivier. Een hindoeistische tempel waar je indrukwekkende lijkverbrandingen kunt meemaken en waar altijd van alles gebeurt en te zien valt, minstens een hele middag voor uittrekken.
Swayabhunath, iets verder buiten Kathmandu, de wijk waar de Tibetaanse vluchtelingen zich gevestigd hebben rondom deze oude en bekende stupa met Boeddha’s ogen die alle windrichtingen in staren... Fascinerende plaats om te bezoeken. Tip, leuke route om erheen te fietsen/ wandelen.
En er is nog veel meer te zien...
(zie ’excursies’ voor enkele trekking mogelijkheden)
Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenSteden

1 blokje = toeristisch
5 blokjes = niet toeristisch
Geen blokje = transitpoint

Over Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.