20 jaar Passaat

Duivelsneustrein

Vroeger ging de trein van Guayaquil tot aan Quito en was het het belangrijkste vervoermiddel om je van de kust naar de Andes of andersom te verplaatsen. De wegen tussen de kust en de Andes zijn verbeterd waardoor de Ecuadorianen de bus nemen en niet meer met de trein reizen. Na een flinke aardverschuiving is een deel van de rails verwoest en niet meer hersteld. Het mooiste stukje rails is echter behouden gebleven en dat is van Alausi naar de duivelsneus en weer terug. Het is nu alleen nog maar een toeristentrein maar wel een leuke toeristentrein!!!

Op dit moment rijdt de trein vanuit Riobamba tot Alausi. Vanuit Alausi rijd je vervolgens over de duivelsneus waarbij de trein zigzaggend voor en achteruit de berg af rijdt. Beneden aan de berg rijdt de trein vervolgens weer de berg op terug naar Alausi. De trein wordt alleen ingezet voor reizigers die het leuk vinden om met de trein te rijden dus deze heeft geen lokale verbindingsfunctie meer. De trein vertrekt uit Riobamba om 07:00 uur op woensdag, vrijdag, en zondag en passeert Alausi rond 10:00 uur (maar vaak later). De trein is rond 13.00 weer terug in Alausi.

NOOT: Deze trein is tot nader order geannuleerd. Het is onduidelijk of en wanneer deze trein weer gaat rijden.

Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.