20 jaar Passaat

Otavalo

Het dorp Otavalo staat bekend om zijn zaterdagmarkt , echt een belevenis en het is maar twee uur (in noordelijke richting) rijden met de bus vanaf Quito. Het is een plek waar op zaterdag vrijwel alle indianen uit de omgeving naar toe komen om hun producten te verkopen en bij te praten met elkaar. Je ziet er meisjes en vrouwen in traditionele kleding, oudere mannen in ponchos met hun mooie paardenstaarten. De jongens lopen er vaak moderner bij met wijde spijkerbroeken en stoere jasjes maar nog wel altijd met de paardestaart, de trots van de Otavalo indianen. Voor dag en dauw kun je op zaterdag de veemarkt bezoeken waar je versteld zal staan van alles wat daar verkocht wordt. De ‘gewone’ markt begint iets later en daar kun je alle souvenirs die in Ecuador vervaardigd worden vinden: hangmatten, wollen truien, handgeweven tapijten,poncho’s, hoeden, sieraden en nog veel meer. In de omgeving van Otavalo kun je de leuke kleine dorpjes bezoeken waar je vanuit de lemen en stenen huisjes het gestamp van weefgetouwen kunt horen. De meeste Otavalo indianen houden zich bezig met het maken van nijverheids produkten of zijn aan het werk op het land. De omgeving is prachtig met vele maisvelden en in de verte zie je de contouren van de Andes en vulkaantoppen liggen. Een wandeling naar de waterval of de wandeling rondom het kratermeer ‘Cuicocha’ is absoluut de moeite waard. Je loopt op 3500 meter hoogte door de paramo en ziet er schitterende orchideeën groeien. Het uitzicht op het meer is adembenemend.

Otavalo heeft vele directe diensten per dag naar Quito en Ibarra (noordelijk van Otavalo). In Ibarra en Quito kun je weer overstappen naar andere richtingen.

Er is geen vliegveld in de buurt en de trein, die tot enkele jaren geleden van Otavalo naar Ibarra reed, is niet meer in gebruik.

 

Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.