20 jaar Passaat

Ikuchishima

De Shimanami kaido is een bijna 75 kilometer lange fietstocht welke vanaf het hoofdeiland Honshu via eilanden die met in totaal 7 bruggen verbonden zijn naar Shikoku eiland gaat.  Ikuchishima eiland is het derde eiland en ligt dus min of meer in het midden van de fietstocht en daarom een ideale plek om te overnachten. Je fietst dus elke dag ongeveer 37 kilometer en de fietsroute is duidelijk aangegeven met blauwe strepen op het wegdek en wegbewijzering. Je fiets veel langs de vlakke kustlijn dus de fietstocht is voor eenieder eenvoudig te doen. Er is hier erg weinig (auto)verkeer op rustige eilanden en je fietst langs veel groen, kleine dorpen en uiteraard mooie vergezichten over de zee en de baaien die je onderweg aandoet. De tocht begint ( of eindigt ) in Onomichi, niet al te ver vanaf Hiroshima en eindigt ( of begint ) in Imabari op Shikoku.. Voor wie 1 dag fietsen genoeg is, we kunnen het zo uitzetten dat je een gedeelte per veerpont aflegt en dus 1 dag fietst.

Op het eiland Ikuchishima vind je de prachtige Kosanji tempel en het  Hirayama kunst Museum. Ikuo Hirayama  is een van Japans meest beroemde schilders en hij schilderde in de traditionele Japanse Nihonga stijl en is op dit eiland geboren, vandaar het museum. In dit charmante kustplaatsje is dus ook nog genoeg te zien.

Wie graag in een mooie ryokan wil overnachten, zit in Ikuchishima ook perfect, zie de prachtige ryokan onder de knop 'hotels'. In Ikuchishima is ook een westerse stijl hotel te vinden.

Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.