20 jaar Passaat
Calamiteitenfonds SGR ANVR

Kyoto

Kyoto is de oude hoofdstad van Japan. Deze stad staat werkelijk helemaal vol van de vele tempels. Je kunt hier enkele weken besteden om alle tempels te bezichtigen. De beroemdste zijn de Gouden Tempel en de Zilveren Tempel, maar daarnaast zijn er nog vele andere tempels die het bezichtigen waard zijn. Veel tempels zijn vaak gesitueerd in prachtig aangelegde landschapstuinen. De Gouden Tempel valt op door zijn gouden uitstraling, de Zilveren Tempel door zijn fascinerende Zen-Boeddhistische tuin. Een van de bekendste tuinen is de Zen- Boeddhistische tuin Karesansui. Deze tuin, aangelegd in de vijftiende eeuw, bestaat enkel uit 15 rotsblokken en aangeharkt grind. De maker en de achterliggende gedachte van deze tuin zijn nog immer een raadsel.
Andere tuinen die de Japanse tuincultuur het beste weergeven zijn Koto-in en Tenjuan tempel. Hier komen niet veel toeristen en zijn een must voor elke tuinliefhebber.
Bamboebossen en landschapstuinen waarvan je je afvraagt of het aangelegd is of natuur, worden afgewisseld met prachtige zen-tuinen die uitblinken in eenvoud.
In bijna elke tempel in Kyoto kun je een
Theeceremonie doen, en zeker in de kleinere tempels is het vaal leuker om te doen dan de grote en bekende tempels.
Rondom de tempels kom je allerlei relikwieën tegen als
bamboeschepjes bij een bron om je handen te reinigen voordat je de tempel bezoekt, of stukjes gevouwen papier in een dik touw. Vaak zal je ook een muur van allerlei kleurrijke vaten tegen komen. Dit zijn vaten met sake gevuld, die door allerlei bedrijven zijn geschonken. Hoe mooi het in onze ogen ook mag lijken, de tekst die erop staat is gewoon reclame...
Kyoto heeft naast de ontelbare tempels en tuinen ook nog vele wijken met traditionele houten huizen waar je uren kunt ronddwalen door de smalle straatjes. Gion is de wijk waar nog Geisha huizen zijn en waar je met wat geluk deze
dames in hun prachtige gewaden door de smalle straatjes kunt zien snellen. Maar door heel Kyoto heen zal je vrouwen tegenkomen in traditionele kleding, het is nog immer de culturele hoofdstad van Japan
Kyoto is op zijn mooist als er een
festival gehouden wordt. en aan festivals wordt veel aandacht besteed. Je ziet dan oude kostuums ten tijde van de Shoguns en Samurai’s en in prachtige parades en optochten. Voor de vele deelnemers aan dergelijke festivals is het een grote eer en wordt zeer serieus genomen. Je bent uiteraard niet de enige die het wil zien, tijdig reserveren van hotels is een absolute noodzaak.
Daarnaast is Kyoto uiteraard een van de betere plaatsen in Japan om de traditionele theatervormen te zien als Bunraku (poppenspel), Kyogen (komediesvoor de elite), Bugaku (spel en muziek voor de elite), Kabuki en No.

Een dagtrip naar Miho Museum is ook een aanrader, het gebouw alleen al is zeer de moeite waard als je van moderne architectuur houdt ( ontworpen door Pei ), maar de collectie van het museum is ook top. Zie de presentatie hieronder

Lees meer

Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter (0)

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / Landschappen Wissen

Over Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.