20 jaar Passaat

Kyoto

Kyoto was eeuwenlang oude hoofdstad van Japan en mede daardoor staat stad staat werkelijk bol van de vele indrukwekkende tempels.  De beroemdste zijn de Gouden Tempel en de Zilveren Tempel, maar bezoek ook eens een minder bekende tempel, waar je zonder alle toeristen vaak beter de sfeer proeft. Veel tempels zijn vaak gesitueerd in prachtig aangelegde landschapstuinen, zoals de Zilveren Tempel met zijn fascinerende Zen-Boeddhistische tuin. Een van de bekendste tuinen is de Zen- Boeddhistische tuin Karesansui. Deze tuin, aangelegd in de vijftiende eeuw, bestaat enkel uit 15 rotsblokken en aangeharkt grind. De maker en de achterliggende gedachte van deze tuin zijn nog immer een raadsel.
Andere tuinen die de Japanse tuincultuur het beste weergeven zijn Koto-in en Tenjuan tempel. Hier komen niet veel toeristen en zijn een must voor elke tuinliefhebber. 
Bamboebossen en landschapstuinen waarvan je je afvraagt of het aangelegd is of natuur, worden afgewisseld met prachtige zen-tuinen die uitblinken in eenvoud.
In bijna elke tempel in Kyoto kun je een t
heeceremonie doen, en zeker in de kleinere tempels is het vaal leuker om te doen dan de grote en bekende tempels.
Rondom de tempels kom je allerlei relikwieën tegen als
bamboeschepjes bij een bron om je handen te reinigen voordat je de tempel bezoekt, of stukjes gevouwen papier aan een dik touw. Vaak zal je ook een muur van allerlei kleurrijke vaten met  tegen komen. Dit zijn vaten met sake gevuld, die door allerlei bedrijven zijn geschonken. Hoe mooi het in onze ogen ook mag lijken, de tekst die erop staat is gewoon reclame...
Gewoon wat ronddwalen door een van de vele traditionele wijken met houten huizen, kleine winkeltjes en restaurantjes is een van de leukste dingen om te doen. Er zijn veel wijken om te kiezen. Gion is de wijk waar nog Geisha huizen zijn en waar je met wat geluk deze
dames in hun prachtige gewaden door de smalle straatjes kunt zien snellen.
Kyoto is op zijn mooist als er een
festival gehouden wordt. Je ziet dan oude kostuums ten tijde van de Shoguns en Samurai’s en in prachtige parades en optochten. Voor de vele deelnemers aan dergelijke festivals is het een grote eer en wordt zeer serieus genomen.
Daarnaast is Kyoto uiteraard een van de betere plaatsen in Japan om de traditionele theatervormen te zien als Bunraku (poppenspel), Kyogen (komediesvoor de elite), Bugaku (spel en muziek voor de elite), Kabuki en No.

Wie meer wil zien en doen om de rijke Japanse cultuur te ervaren, kijk eens bij de excursies. 

Voor kunst- en/of moderne architectuurliefhebbers is een dagtrip naar Miho Museum is ook een aanrader. Het gebouw alleen al is zeer de moeite waard als je van moderne architectuur houdt ( ontworpen door Pei ), maar de collectie van het museum is ook top. Het uitzicht uit de centrale hal is bijna een kunsrwerk op zichzelf

Lees meer

Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.