20 jaar Passaat

Kotohira

Kompiratempel is een van de belangrijkste pelgrims tempels op de beroemde 88 tempelroute over dit eiland en staat in een hoog aanzien. Vele Japanners bezoeken deze tempel eens in hun leven als pelgrim of trouwen er in een zeer traditionele bruiloft. De ‘klim’ naar boven naar de tempel is ongeveer 800 treden, maar omdat er onderweg zo veel te zien is en je er een gehele dag erover doet, is dat geen enkel bezwaar. Je begint bij de toegangspoort waarachter 5 boeren hun waar aan de man brengen. Deze 5 boerenfamilies hebben van oudsher het alleenrecht om binnen de tempel hun waar te verkopen en daar is door de eeuwen heen nog steeds niets aan veranderd. Je vervolgt je weg door een oude stenen tori, langs vele lantaarns, en diverse tempels,waar je even kunt uitrusten. Langs de weg naar boven zul je vele stenen pilaren tegenkomen waarop in Japanse karakters allerlei donaties vermeld staan. Vele van deze stenen geschriften zijn enkele eeuwen oud.

Bij de vele tempels die je onderweg aandoet, zul je vaak houten bordjes zien met iets erop geschreven. Dit zijn wensen van de gelovigen die deze tempels bezoeken. Als je eindelijk bovenaan bent heb je een mooi uitzicht over de gehele vallei.
Naast het uitzicht vind je hier ook de belangrijkste tempel en hier is meestal wel iets gaande.Vele pelgrims,altijd in het wit gekleed, en dagjes mensen zullen je tijdens de tocht vergezellen en maken deze tocht tot een bijzondere ervaring.

Als je een gedeelte van de 88 tempelroute wilt lopen dan is dat ook mogelijk. Er zijn diverse mogelijkheden van 2 dagen tot 2 weken. Het is een unieke ervaring om met de pelgrims een gedeelte van deze tocht te lopen en naast de grote tempels ook diverse kleinere tempels te bezoeken. Voor meer informatie over de mogelijkheden adviseren we om contact met ons op te nemen. Een van de tempels die je zeker moet bezoeken tijdens je pelgrimage is de nabij gelegen Zentsutempel. Het is een zeer groot complex met vele tempels en een imponerende pagode met 5 daken.

Naast alle tempels vind je in Kotohira ook het oudste Kabuki theater van Japan, gebouwd in 1835 en geheel gerestaureerd. Je kunt naast de prachtige loges en tribune, allerlei vertrekken bekijken en zelfs het ingenieuze raderwerk bewonderen waardoor het podium rond kon draaien en allerlei geheime luiken konden worden geopend en gesloten. Samen met het Kabuki theater in Uchiko een van de mooiste van Japan.

Een ander uitstapje vanuit Kotohira is de Oboke kloof. Deze spectaculaire kloof met helder groen water en witte rotsen is per trein te bereiken, leuke rit door een berglandschap met mooie uitzichten. Je kunt door de kloof een leuke en aardige boottocht maken.

Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.