20 jaar Passaat

Fukiya

Wie vanaf Okayama of Kurashiki de bergen in trekt, komt in regio terecht waar verrassend veel te zien is, maar waar het massatoerisme afwezig is. Een van de plaatsen is Fukiya, verstopt in de bergen. Het stadje was vroeger een en al bedrijvigheid en dat kwam vooral door de nabij gelegen mijn waar koper en een uniek pigment werd gewonnen van geoxideerd ijzer, wat lokaal Bengara genoemd werd. Bengara werd in het edotijdperk veel gebruikt als kleur in de Japanse schilderkunst en was destijds razendduur. Deze bruinoranje kleur is in veel van de traditionele huizen terug te zien, zowel in de muren als in de daken. De mijn en vooral Bengara bracht rijkdom in deze regio en dat is de reden dat hier vele mooie huizen te vinden zijn. Naast de typerende kleur, hebben deze huizen vaak prachtige daken met allerlei decoraties in de dakpannen zelf, of door beeldjes op de daken. 
Door de afgelegen ligging heeft de moderne tijd hier nog weinig vat, zelfs de lagere school is hier nog geheel uit hout opgetrokken en stamt uit 1909 en is nog steeds als zodanig in gebruik. Dit is uniek in Japan, waar scholen vooral uit beton bestaan. 
En of het al niet genoeg sfeervol is in dit prachtige dorp, 's avonds worden de lampionen aangestoken en langs de hoofdweg geplaatst. Uiteraard zijn er in dit plaatsje leuke en bijzondere hotels om te overnachten, zie aldaar.
Lees meer

Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.