20 jaar Passaat

Honjima

Dit is een klein eiland, ongeveer 4 kilometer lang tussen Shikoku eiland en het grote eiland Honshu. Je zult het waarschijnlijk in geen enkele reisgids vinden, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het niet de moeite van een bezoek waard is.
Het noordelijke gedeelte van het eiland is door de regering als beschermd cultureel gebied bestempeld, en dat is niet zonder reden.
Je vertrekt vanaf de haven van Marugame en vaart per ferry naar dit kleine eiland . Bij aankomst in het schilderachtige haventje kun je een fiets huren om het eiland verder te verkennen en om naar je hotel te komen. ( lopend 10 min.)
De fiets is een prima vervoermiddel op dit eiland zonder openbaar vervoer en met weinig auto’s. Het eiland is vrij klein en het is daarom ook uitstekend geschikt om te wandelen.
Door de strategische ligging was dit eiland een doorvoerhaven van goederen tussen beide eilanden. Vooral de handel in zout was zeer belangrijk en het zoutmuseum,de originele plaats waar dit verhandeld werd, herinnert daar nog aan. Dit heeft ervoor gezorgd dat het een welvarende gemeenschap werd, wat in de mooie traditionele huizen tot uiting komt. Dit gehele dorp bestaat nog immer uit enkel authentieke huizen uit die tijd en maakt het zeer sfeervol. Er zijn vele smalle straatjes met prachtige doorkijkjes,waar je urenlang kunt ronddwalen en telkens nieuwe dingen ontdekt. Het is verbazingwekkend dat hier bijna geen toeristen komen. Het is hier heerlijk rustig, geen souvenirwinkels, geen grote groepen Japanners met vele fotocamera’s en reisleiders met vlaggetjes en geen restaurants.
Door de brug die nu de twee grote eilanden met elkaar verbinden, heeft Honjima geen functiemeer als doorvoerhaven en is het zijn bron van inkomsten kwijtgeraakt. De inwoners leven voornamelijk van de visvangst en landbouw. Omdat je op een klein eiland zit kunnen de zonsondergang en zonsopkomst spectaculair zijn en mooie vergezichten over de binnenzee met vele eilandjes.
Dit eilandje is een aanrader voor iedereen die de drukte van de grote steden wilt ontsnappen en l genieten van de rust en schoonheid van dit stukje vergeten Japan.
Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.