20 jaar Passaat

Takamatsu

Takamatsu is een van de grootste steden van het Shikoku eiland en heeft de eer de langste overdekte winkelstraat te hebben in Japan. Naast dit fenomeen, heeft Takamatsu nog meer te bieden. Het is de stad om de onovertroffen noodles te eten. Takamatsu heeft de grootste dichtheid aan noodle-restaurants in heel Japan, wat niet verwonderlijk is, omdat de beste noodles ook uit Takamtsu komen.
Takamatsu heeft nog meer te bieden, namelijk een van de allermooiste Japanse landschapstuinen in heel Japan. Deze tuin, Ritsurin Koen, werd aangelegd rond 1650 en het duurde meer dan 100 jaar voordat deze landschapstuin af was, maar het resultaat was er ook wel naar. Het is een absolute aanrader voor eenieder die in Japanse tuinen is geinteresseerd, maar ook als je dat niet bent, is deze tuin een lust voor het oog. Wat deze tuin zo bijzonder maakt zijn de vele oude theehuizen die door dit park verspreid staan. Uiteraard kun je hier een kopje thee drinken en van het imponerende uitzicht genieten. Deze landschapstuin heeft alles wat een Japanse tuin moet hebben; strak gemanicuurde bomen, vele vijvers met enorme karpers, romantische bruggetjes, strakke rotstuinen, mooie uitzichten en vele doorkijkjes en uiteraard veel verschillende thee huizen op prachtige locaties.Sommige theehuizen zijn enkele honderden jaren oud.
In deze grote tuin kun je makkelijk een dag heerlijk ronddwalen en telkens van de wisselende uitzichten genieten. In het midden van de tuin staat een houten gebouw, wat nu een museum is en waar vaak tentoonstellingen gehouden worden die met tuinen en planten te maken heeft zoals bonsai tentoonstellingen.
Iets buiten Takamatsu vind je het Shikoku-muravillage. Van het gehele Shikoku Eiland zijn vele oude huizen en boerderijen hier weer opnieuw opgebouwd en bewaard gebleven voor het nageslacht in dit mooie openluchtmuseum. Er zijn veel verschillende gebouwen en bruggen uit lang vervlogen tijden te bewonderen. Er zijn hier enkele bijzondere bezienswaardigheden, zoals de stenen vuurwachter huizen, die door buitenlanders ( voornamelijk Engelsen ) werden bewoond en die de vuurtorens bemanden rondom het eiland. Verder vind je er een replica van een hangbrug gemaakt van wijnplanten. Deze brug wordt op de originele locatie elk jaar gemaakt en hangt daar over een diepe kloof.
Verder is er een sojafabriek met alle originele houten werktuigen en honderden antieke stenen soja vaten diverse werkplaatsen als papierfabriekje, rijstmolen e.d. en vele oude boerderijen, opslagplaatsen en herenhuizen te bekijken. Het dorp ligt in een zeer mooi aangelegd park en het wordt nog immer uitgebreid. Het laatste project waar men mee bezig is, is de aanleg van een kruidentuin en akkers met gewassen uit die tijd.
Een van de allerleukste dingen om hier te bezoeken, is een authentiek noodle-restaurant uit het begin van deze eeuw. In deze prachtige setting worden de authentiek noodle-maaltijden geserveerd zoals dat 100 jaar geleden ook gebeurde. Als een groepje pelgrims het restaurant binnenkomt, lijkt het wel of je echt 100 jaar in de tijd terug gaat. Uiteraard zijn deze noodles een van de beste die je ooit zult eten, het restaurant is wereldberoemd in heel Japan.
Lees meer


Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.