20 jaar Passaat

Takayama

De naam Takayama betekent 'Hoge Bergen' en die hebben ervoor gezorgd dat invloeden van buitenaf pas sinds kort hun weg hebben gevonden naar Takayama. Het stadje ligt prachtig gelegen tussen de bergen van de Japanse Alpen en ademt nog immer de sfeer uit van het Japan aan het begin van de vorige eeuw.
Je kunt hier eindeloos dwalen door de vele smalle straatjes met traditionele houten huizen waar sake brouwerijen, miso soepfabriekjes, theehuizen en noodle-restaurantjes gevestigd zijn. Je kunt in de fabriekjes bijna altijd een kijkje nemen en zien hoe nog immer op traditionele wijze deze typische Japanse zaken gemaakt worden. De ochtendmarkt in Takayama moet je beslist bezoeken. De boeren uit de omgeving komen hier naar toe om hun soms vreemdsoortige groentes, paddenstoelen en andere lokale specialiteiten aan de man te brengen.


Het Hida Folk Village net buiten Takayama is een bijzonder park. Hier vind je vele verschillende oude houten huizen en gebouwen uit lang vervlogen tijden. Alle huizen zijn gevonden in en rondom Takayama en hier in de vorm van een groot dorp weer opgebouwd. Alles wat je ziet, zijn dus originele huizen. Daarnaast wordt er natuurlijk van alles uitgelegd wat de functie van deze huizen was en hoe men in die tijd leefde. Alles staat ook aangegeven in het Engels en je mag bijna alle huizen ook betreden, zodat je ook het interieur kunt bewonderen. Dit park geeft een zeer goed beeld en indruk hoe het vroeger was in Japan. Verder zijn er in Takayama nog enkele tempels te bezichtigen zoals de Hida Kokubun tempel en als je wilt wandelen in een rustige omgeving in een mooi park, is het wandeltochtje naar de ruines van het voormalig kasteel in het Shiroyama Ko Park een leuk alternatief.

Iets buiten Takayama, op het platteland, ligt Hida Ochinomiya. In dit slaperige dorpje kan je bij een lokale boer overnachten en actief deelnemen aan bijv. noodles maken. Erg leuk om te doen. De maaltijden zijn van een ongekende kwaliteit, maar wat wil je, alles is supervers! 

Lees meer

Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.