20 jaar Passaat

Self drive in Japan

Een selfdrive in Japan is misschien niet zo voor de hand liggend, aangezien het openbaar vervoer netwerk van zeer comfortabele treinen en bussen extreem goed georganiseerd is. Alles rijdt tot bijna op de seconde nauwkeurig en vooral de trein is eigenlijk altijd sneller ( geen last van files ) en comfortabeler over langere afstanden tussen de steden. En je hebt geen parkeerprobleem, wat zeker voor de grotere steden geldt.

Maar als je meer van Japan wilt zien dan de verstedelijke gebieden, dan ontkom je er soms niet aan om je per huurauto te verplaatsen, simpelweg om dat het openbaar vervoer netwerk niet toereikend is en het onderweg zo mooi is. Een self drive heeft dus vooral zin de natuurgebieden zoals Hokkaido of het vaak prachtige platteland op bijv het eiland Shikoku, waar het aantal inwoners door de vergrijzing zo is afgenomen dat openbaarvervoerslijnen worden opgeheven. Het zijn dus gebieden met weinig verkeer en dat maakt het rijden ook extra aantrekkelijk. 

Je weg vinden in Japan is eenvoudiger geworden door de route apps op je telefoon en de handige GPS locaties van hotels en andere handige punten die je van ons krijgt. In veel huurauto's is een routeplanner aanwezig, maar de bediening wil nog wel eens een probleem zijn, aangezien vaak niet het hele menu in het Engels is. Vandaar dat we aanraden om een (gratis) app op je telefoon te zetten. En met onze lijst van de GPS locaties van interessante stops onderweg en de hotels, is het orrienteren in Japan vrij simpel geworden. Je kopieert de GPS locatie in de routeplanner op ej telefoon en rijden maar!

We bekijken per reisroute waar het handig en verstandig is om een huurauto in te zetten en waar je beter gebruik kunt maken van het excellente openbaar vervoer. We hebben de afgelopen jaren zelf heel, heel veel kilometers afgelegd per auto ( meer dan 40.000 km, schatten we in ) over heel Japan , dus we beschikken wel over 'enige ervaring' op dat gebied. 

Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.