20 jaar Passaat

Uchiko

Dit kleine stadje was in het Edo tijdperk een belangrijke handelsplaats. Hierwerden fortuinen verdiend met het maken van was. In het huis van de rijkste man uit die tijd, kun je zien hoe de was gemaakt gemaaktwerd door een ingenieuze pers. Het bijzondere huis is enorm groot en al een bezienswaardigheid om alleen al voor naar Uchiko te komen. Er zijn vele kamers te bewonderen met allerlei kunstvoorwerpen en om alles te bekijken ben je al een halve dag bezig.
Als je vanaf dit oude koopsmanshuis de hoofdstraat uit loopt, kom je langs vele prachtige huizen, wat de enorme rijkdom die dit stadje in vroegere tijden gekend moet hebben, zeer goed weergeeft.
Vele traditionele beroepen worden hier nog uitgeoefend. Zo vind je hier nog een Sake brouwerij en een kaarsenmaker, de laatste in Japan.
Een aantal oude huizen zijn ingericht als musea en hier wordt je een beeld gegeven hoe er in die tijd geleefd en gewoond werd. Sommige huizen hebben prachtige kaligrafie op de schuifdeuren.
Naast de vele oude huizen uit die tijd, is er ook nog een werkelijk prachtige Kabukitheater. Het is een van de mooiste theaters in Japan en een absoluut pronkstuk. Aan de buitenkant hangen vele mooie oude afbeeldingen, maar het gebouw van binnen zelf mag ook gezien worden.
Het is een bijzonder sfeervolle stad met nog veel bewaarde huizen uit die tijd en kan de vergelijking met het bekende Tsumago moeiteloos doorstaan. Het enige verschil is dat de huizen in Uchiko merendeel van steen gemaakt zijn en daarom een afwijkende architectuur hebben als de meeste andere traditionele huizen in Japan. Een aanrader is om in het gehucht Ishidatami, nabij Uchiko, te overnachten. Dit bijzondere hotel in een fantastische omgeving is een attractie op zichzelf. Kijk bij ’hotels’ voor meer informatie over deze bijzondere plek.
Lees meer

Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.