20 jaar Passaat

Okinawa

Okinawa is zowel een eiland als een prefectuur. De prefectuur bestaat uit meer dan 100 eilanden, waarvan het eiland Okinawa het hoofdeiland is met als hoofdstad Naha. Andere bekende eilanden in de prefectuur zijn de Kerama eilanden ( o.a. Tokashi ), Ishigaki en Amami eiland. Maar hier hebben we het dus over het eiland Okinawa zelf, vanwaar je door kunt reizen naar een van de andere eilanden in de prefectuur Okinawa. Het eiland Okinawa is langgerekt en Naha, de hoofdstad ligt in het zuiden. Niet al te ver vanaf deze stad ligt het Shuri kasteel. Dit kasteel ziet er heel anders uit dan de kastelen op de grote eilanden. Het opvallend rode kasteel met daarvoor een plein met rood witte strepen is helaas in 2019 grotendeels afgebrand en wordt nu weer herbouwd. Het is in 2020 weer heropend, maar het hoofdgebouw is nog niet herbouwd en wanneer dat af zal zijn, is niet bekend.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog had Okinawa een ondergronds marine basis, die uiteindelijk door de Amerikanen werd veroverd door deze basis af te sluiten van de buitenwereld. Hierdoor is deze basis bewaard gebleven en kan het uitgebreide gangenstelsel bezocht worden. Zeer indrukwekkend, zeker gezien wat zich daar heeft afgespeeld in de laatste uren.
Ten noorden van Naha, zijn de meeste stranden en resorts te vinden en ook het immens grote zee-aquarium, waar je haaien, manta roggen, zeeschildpadden en uiteraard vele vissoorten kunt zien, die ook in de zee rondom Okinawa voor komen. Wie zelf tussen deze dieren wil zwemmen en wil genieten van rusitge standen raden we aan om naar Tokashiki door te reizen, wat tot het Keramashoto nationaal park behoord en waar je zeer rustige stranden hebt met fantastische snorkelmogelijkheden.


Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.