20 jaar Passaat

Hiroshima

De stad die zijn faam te danken heeft aan de eerste atoombom. De verwoestende uitwerking hiervan vind je terug in het feit dat er geen oude huizen en gebouwen meer zijn terug te vinden. Het monument de A-bomb Dome, vormt misschien daarom wel een scherp contrast met de omgeving. Iets verderop vind je het Peace Memorial Park waar misschien wel het meest indrukwekkendste symbool staat van deze verschrikking, het Children’s Peace Memorial. Dit Memorial is opgedragen aan Sadako die op 10 jarige leeftijd aan leukemie leed en toen begonnen is met het vouwen van papieren kraanvogels. Kraanvogels worden in Japan gezien als een teken van geluk en een lang leven. Sadako had voor haarzelf besloten om er duizend te vouwen in de hoop dat zij daar kracht uit kon putten. Ze kwam niet verder dan 644 en de overige 356 zijn gevouwen door haar klasgenoten...
Rond het memorial vind je waarschijnlijk honderdduizenden papieren kraanvogels, die elke dag met dozen vol uit het gehele land aangevuld worden.

Het nabij gelegen museum zal een onuitwisbare indruk op je achterlaten en de zinloosheid van oorlog zal je ongetwijfeld duidelijk worden.

Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.