20 jaar Passaat

Koyasan

Koyasan ligt op een heilige berg. Deze berg was voorheen bezaaid met kloosters en tempels (meer dan 1500) waar er nu nog 110 van over zijn gebleven. Het is nu het centrum van de Shingon sekte, een afsplitsing in het boeddhisme en heeft meer dan 10 miljoen leden wereldwijd.
De weg naar Koyasan is al bijzonder, met een cablecar die onder een bepaalde hoek de steile helling neemt en onder diezelfde hoek gebouwd is, kom je aan in Koyasan
In Koyasan zijn nog immer vele prachtige tempels en kloosters te bewonderen, waarbij de Kompa Daito de meest opvallende is. Deze tempel is is het meest in het oog springend door zijn heldere kleuren en architectuur.De tempel wordt ook veel bezocht door japanners die op pelgrimage zijn en die eenvoudig te herkennen zijn aan hun witte kleding.
Je kunt op deze berg eindeloos dwalen tussen de vele schrijnen, mooie tempels,oude bruggen,prachtige kloosters en bijzondere zen tuinen.
Koyasan is de plaats in Japan om het kloosterleven en al zijn zeer oude gebruiken van dichtbij mee te maken. dat kan mede omdat je hier enkel in een tempel kan overnachten en daardoor de ochtend dienst kunt bijwonen, die zeer de moeite waard zijn.
Een van de misschien minder voor de hand liggende bezienswaardigheden is het enorme kerkhof. Koyasan is van oudsher een belangrijke plaats en je vindt hier vele oude graven van belangrijke personen uit de Japanse geschiedenis. Het is nog immer een belangrijke begraafplaats en je komt hier dan ook werkelijk van alles tegen, van hele oude tot de allernieuwste graven. Zelfs bedrijven hebben hier graven en je komt dus wel wat vreemde grafzerken tegen in de vorm van een raket bijvoorbeeld.
Je verblijft hier uiteraard in een van de tempels of kloosters waar je natuurlijk eenvoudige overnacht, op tatami vloeren en geen eigen badkamer, maar dat mag geen bezwaar zijn om op deze unieke plek eens te overnachten. Badkamers zijn overigens schoon en sommige tempel overnachtingen als Henjoson In zijn bijzonder comfortabel. Voor meer foto’s en informatie hierover, kijk bij de hotels.
Lees meer

Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.