20 jaar Passaat

Nara

’Kyoto in het klein’ wordt Nara ook wel genoemd, maar dat is niet echt terecht. Het was net als Kyoto een oude hoofdstad van Japan, alleen ouder dan Kyoto en daardoor op een veel kleinere schaal. En dat is nu ook het grote verschil met Kyoto.
Nara’s tempels liggen in een mooi parklandschap tussen de bossen, een groot verschil met Kyoto waar de tempels verspreid in de stad liggen.
Nara is daardoor een aangename plaats om te bezoeken en zeker waard om hier een dag te vertoeven en op de fiets door het park te toeren en de vele verschillende in imponerende tempels te bezoeken. Je kunt vlakbij het station , dat eruitziet als een tempel, fietsen huren en het is een ideale manier om je door Nara te verplaatsen.
De grootste tempel in Nara is de Todai tempel . In de hoofdtempel vind je een enorme Boeddha en vele prachtige houtsnijwerken. Deze imponerende tempel wordt gezien als het grootste houten gebouw ter wereld.
Naast dit enorme bouwwerk zijn er nog vele andere tempels en tuinen te bezichtigen op dit grote complex.
Iets verderop ligt de Kasuga Taisha ( 1000 lantaarns tempel), een van de meest bijzondere tempels. De tempel is onlangs gerestaureerd en is beroemd vanwege de vele antieke lantaarns die hier hangen. Ook de weg er naar toe is rijkelijk voorzien van vele stenen lantaarns , sommige zijn eeuwen oud. In deze tempel vinden vaak allerlei ceremonies plaats op voor kinderen van rijke japanners
Het pronkstuk van het park is de onlangs in oude glorie herstelde Gunjoto pagode . Deze imponerende pagode heeft 5 daken en behoord tot Japans beste en grootste pagodes.
Verder zijn er in en rondom het park nog enkele mooie tempels te zien, waarbij de eenvoudige Shin Yakushi Tempel met zijn imponerende beelden niet overgeslagen mag worden.
Iets buiten Nara ( eenvoudig per trein te bereiken) ligt Nara’s mooiste en oudste nog bestaande tempelcomplexen, namelijk Horyu .
Het is een bijzonder tempelcomplex omdat hier vele Japanse oudste kunstschatten staan opgesteld in een prachtig museum in een van de tempelgebouwen. De vele gebouwen hebben verschillende stijlen en stammen ook uit verschillende tijden. Ook de tuinen die rondom dit complex liggen zijn bijzonder en traditioneel.
Omdat dit de oudste nog bestaande houten tempels zijn, is het een geliefd schoolreisje en je zal ongetwijfeld grote groepen schoolkinderen tegenkomen, meestal met gele petjes en in schooluniform. Sommigen zullen meer belangstelling voor jouw dan de tempels hebben, wat altijd leuke reacties oplevert.
Hoewel je er wel wat moeite voor moet doen om hier te komen is het zeker waard om hier een halve dag voor uit te trekken.
Lees meer

Bekijk de slideshow(s)


Volgende logische keuze

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Volgende logische keuze (kaartweergave)

Vanuit deze plaats kunt u makkelijk reizen naar:Mijn reisplan

Filter

  • Actief  • Algemeen

  • Cultuur
  • Natuur / LandschappenOver Passaat

Onze filosofie is simpel; "geen mens is hetzelfde, dus geen reis kan hetzelfde zijn." Al sinds 1998 organiseren we daarom reizen 100% op maat en hebben door de jaren heen zeer veel kennis en goede contacten opgebouwd om dat waar te maken. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale reis en dat werkt vaak inspirerend voor zowel jou als voor ons. We hebben nog nooit twee keer dezelfde reis georganiseerd en dat willen we graag zo houden; echt op maat!

We werken volgens het principe: "een complete reis voor een complete prijs." Je zult op onze site daarom geen supergoedkope prijzen vinden, waar je dan vervolgens allerlei zaken nog bij moet optellen voordat je tot een uiteindelijke totaalprijs komt. We informeren je ook compleet, heldere informatie wat is inbegrepen en in welke hotels je verblijft; Je weet wat je boekt bij ons. Dat lijkt ons een vanzelfsprekende en prettige manier van samenwerken met je.

Volg ons ook op Instragram.

Calamiteitenfonds SGR ANVR 20 jaar Passaat

Selectie toegevoegd aan uw reisplan.

Bel mij terug

* Velden met een * zijn verplicht.

Verstuur reisplan

* Velden met een * zijn verplicht.

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.